Сергей Лавров с нови разкрития за диверсии на американските спецслужби срещу Русия по времето на Обама

Сергей Лавров с нови разкрития за диверсии на американските спецслужби срещу Русия по времето на Обама
Облечени като жени служители на американското разузнаване се опитват да проникнат в наши дипломатически мисии, каза Сергей Лавров, предаде ТАСС.

Руският външен министър на традиционната си пресконференция в началото на всяка година посочи още, че американските специални служби са се активизирали по време на втория мандат на президента на САЩ – Барак Обама (2013-2017 г.).

„Имаше агенти и в нашата страна, особено по време на протестни акции, неразрешени от властите“, сподели той. Първият дипломат на Москва разказа как американски шпиони са се опитали да подкупят служител в руска мисия отвъд Атлантическия океан служител в мисия.

„Те подхвърлиха 10 000 долара в наша кола. Парите бяха предадени на счетоводството на мисията и оформени като приход. Средствата отидоха в полза на нашата страна“, каза той.

Лавров се спря и върху разполагането на натовски подразделения в Източна Европа. „Лоша работа. Ако в Алианса смятат, че единственото приложение на техните армии е те да бъдат дислоцирани по нашите граници, това означава, че нещо в разузнаването на Пакта куца“, коментира Лавров.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!