Слънчев лъч надежда за братската могила в Плевен

Слънчев лъч надежда за братската могила в Плевен Стефан Пройнов


След серия от публикации за братската могила в Плевен най-после се намериха ентусиасти, които да изтрият срамът от челата на всички патриоти и родолюбци както и на плевенчаните, и не само !

Акция по почистване на братската могила бе организирана в следствие на десетки публикации на „Медия Мост“, Булпресс и Марица!

Това бяха историци от института по славистика на Руската академия на науките, от Софийския университет, от държавния педагогически университет в Екатеринбург и Пятигорск, както и университета в Курск, участници в конференция за войната. Заедно с българските си колеги професори и уважавани учени те направиха тази акция по почистване на братската могила в Плевен !

Срам и позор, такова е състоянието на всички надгробни братски могили в страната, такова и състоянието на гробовете на всички, които са си оставили костите в нашето отечество за да сме свободни днес !

Срам и позор, къде са всички Русофилски организации, всички военни братската могила в Плевен Стефан Пройновведомства, къде са патриотичните фракции и партии, и организации с милиони от партийните субсидии и нито лев за една мотика!

Срам и позор, ние сме най-неблагодарното племе, което не зачита паметта на мъртвите герои !
Което един ден ще бъде презряно, потънало в зеленина и забвение също както ние се отнасяме с паметта на предците си !

Срам и позор за всички нас наричащи се Българи ! Истината е, че трябваше да дойдат от Русия за да си почистят надгробната могила наречена братска, а къде са техните братя днес?

Почисване на братска могила в Плевен

Ние от „Медия Мост“ и Булпрес изказваме огромна благодарност на всички участници в това начинание с едно голямо СПАСИБО !

И силно се надяваме днешното поколение да вземе този личен пример и да покажем на дела, че сме достойни наследници на всички опълченци, на всички загинали за свободата на България !

Нека да кажем поне дълбок поклон и светла им памет на загиналите за свободата на България!
АМИН!

Още по темата :

ВИЖ ТУК ! 

ВИЖ ТУК ! 

ВИЖ ТУК ! 

ВИЖ ТУК ! 

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!