София събира сигнали за нередности вече и с мобилно приложение

София събира сигнали за нередности вече и с мобилно приложение

Столична община с мобилно приложение за сигнали на граждани. Градът е първият в България, в който със смарттелефон всеки попаднал на нередност или проблем може да уведоми общината. Приложението приема сигнали в десетки категории като чистота, транспорт и аварии.

 

Иновацията, която трябва да направи комуникацията с общината още по-бърза, трябва да заработи през януари. В тестовата версия на приложението за телефон всеки може да маркира и точното място на сигнала за проблем.

 

„Най-често сигналите, които се подават в Столична община са за отклонения в градската среда, за дупки по транспортната инфраструктура, за улично осветление, домашни любимци, околна среда, най-различни са типовете сигнали, които могат да се подават.

 

В зависимост от типа, който се задава при подаване при сигнал, той отива при компетентна структура в Столична община. Има заложени критерии в сигналите и тези сигнали, освен към съответната структура, отиват и към дирекция „Аварийна помощ и превенция”, където се проверяват и отсяват тези сигнали, и тези, които са спешни ги, въпреки че контактният център е за подаване на неспешни сигнали, ги отработват с приоритет”, коментира Венера Милова – директор на „Административно обслужване” в Столична община.

 

Подалите сигнал към общината граждани, могат да очакват и съвсем официален отговор от градската администрация до месец.

„Приложението е напълно безплатно и може да бъде позлвано от потребители на Android и iOS.  Свалянето му е в една стъпка, като потребителите могат да се регистрират чрез Фейсбук, чрез Гугъл профил или с еднократна бърза регистрация с имейл. Всеки потребител може да разглежда подадените си сигнали. Стъпките са много лесни и в рамките на 2-3 минути може да се подаде сигнал”, допълни Милова.

 

А освен чрез приложението Call Sofia като всеки може да подава сигнали писма, жалби, заявления за достъп до обществена информация и чрез контактния център на общината.  / epicenter.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!