СОЦИАЛИСТИТЕ ПРИЗОВАХА ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ ЗА СПАСЯВАНЕ НА БЪЛГAРСКАТА ГОРА

СОЦИАЛИСТИТЕ ПРИЗОВАХА ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ ЗА СПАСЯВАНЕ НА БЪЛГAРСКАТА ГОРА
ГЕРБ неглижира стопанското и икономическо развитие на Смолянска област

„В началото на есенния политически сезон  основен акцент в парламента е  Бюджет – 2018 година, през който ще се сблъскат идеите на управляващите и опозицията за развитието на България и за благосъстоянието на българския народ.“ Това заяви депутатът Дора Янкова.  БСП в парламента ще настоява за намаляване на бедността и  неравенствата, за намаляване на регионалните контрасти в развитието на България. Ще се фокусира в подкрепа на българските общини и ще изведе като акценти образованието, здравеопазването и социалните услуги.

В регионален план народният представител постави проблема-  трите правителства на Бойко Борисов  неглижират регионални важни проекти, които могат да създадат икономическо и стопанско оживление и заетост в Смолянска област. Дора Янкова  ще постави от трибуната на Народното събрание въпроса- защо проектът Горна Арда е замразен, каква е ролята на НЕК и  българската държава в договора с ЕВН? Социалистите остро ще  възразят в Народното събрание- защо се бави разработката на Давидковското руднично поле. Този проект ще създаде заетост в община Баните. Това бе потвърдено и от кмета на с. Давидково Севда Чолакова.

Дора Янкова смята,  че е необходимо  да се обединят усилията на правителството и общините, защото това означава подготовка и на кадри, задания в образованието, изграждане на инфраструктура и отделяне на финансов ресурс. В Закона за Бюджет – 2018 ще се направи предложение за това. Представителите на БСП отчетоха, че и трите правителства на Бойко Борисов неглижират изграждането на  геотермалната отоплителна система в Златоград. Янкова припомни, че правителствата на Станишев и Орешарски са осигурили финансов ресурс за свършеното до сега и определи поведението на хора на ГЕРБ по изграждането на Златоградската геотермална отоплителна система като „политически лакърдии“.

По повод  провеждането на регионалната и местна политика за стопанското и икономическо развитие народният представител сподели, че очаква от управляващите по-модерно мислене и определи като пропуснати възможности създаването на технологичен парк, който да осигури заетост за млади хора и да се оформи в перспектива бъдещата средна класа в града.

Председателят на Общинския съвет на БСП – Смолян Милко Гавазов призовава правителството да обяви бедствено положение по отношение на гората. Представителите на левицата определиха като престъпно бездействие, вече трета година, стопанисването и опазването на гората. / bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!