Социалисти канят Путин на гости в Павел баня

Социалисти канят Путин на гости в Павел баня

Специална покана до президента на Русия Владимир Путин да посети курорта Павел баня изпратиха активистите на БСП от малкото градче.

В нея е записано, че го очакват у нас по повод 140 годишнината от започването на Руско-турската освободителна война и напомнят, че родният им град носи името на княз Павел Александрович – сина на император Александър ІІ Николаевич, пише „Монитор“.

„Поканата е израз на дълбоките родствени корени между нашите два славянски народа. Тя е и израз на почит и преклонение пред стотиците хиляди свидни жертви, които Русия е дала по време на войната в името на Освобождението на Майка България!“, се казва още в разпространения до медиите текст, който вече е депозиран в посолството на Руската федерация у нас.

Лидерът на ОбС на БСП – Павел баня, ексдепутатът Атанас Пъдев даде да се разбере, че не са сред първите, отправили подобно послание до Кремъл. По думите му очаквало се в скоро време Путин да бъде поканен и официално. Той обаче отказа да коментира кога точно ще се случи това.

Владимир Владимирович е бил до сега в България като президент два пъти: през 2003 и 2008 г., а през 2010-а беше като премиер на Русия. На 3 март 2003-а той се качи на връх Шипка, а след това запали свещ в храм – паметника „Рождество Христово“.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!