Социалисти от Перник почетоха 140-та годишнина от Освобождението на България

Социалисти от Перник почетоха 140-та годишнина от Освобождението на България

„Трети март е празник на една историческа победа. Ден на  дълго чакано освобождение от пет вековно османско робство. Незабравима дата, изстрадана, чакана столетия, свещена“.

Това написаха народните представители от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров и Любомир Бонев в поздравителния си адрес до жителите на област Перник по случай 140-та годишнина от Освобождението на България от османско робство. Те добавят, че жителите на Пернишко свързват празника най-вече с родения в Горна Диканя Никола Корчев – последен знаменосец на Самарското знаме.

„Днес, нека да преклоним глави пред паметниците, да отдадем почит пред паметта на знайни и незнайни воини, дали живота си за българската свобода. Нека помним и носим в сърцата си гордия български дух“, завършат те.

Народните представители, заедно с председателя на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков, членове на НС на БСП и общински съветници от левицата се включиха в честванията на националния празник в Перник и Радомир.

В Перник Станислав Владимиров положи цветя на паметниците на Васил Левски и Христо Ботев, а Любомир Бонев на паметника на Никола Корчев в Радомир. Те се включиха и в общоградското шествие в областния град, което завърши с празничен концерт.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!