Срамувам се от министър Ненчев

Срамувам се от министър Ненчев

Срамувам се от министър Ненчев

Подайте си оставката или си направете харакири
Тоя странен министър на отбраната ни Николай Ненчев пак вкарва България в сериозен световен скандал. Земеделецът реформатор отказва да изпълни вече поет от страната ни политически и финансов ангажимент към СИОР. Това е Конфедерацията на офицерите от резерва на НАТО.

Тоя проблем беше поставен в Народното събрание от бившия военен министър Ангел Найденов. Тогава Ненчев разигра театър, като обясни на депутатите, че от тях научава за спряното финансиране и обеща да го осигури.

Два месеца след обещанието обаче въпросът не е помръднал нито сантиметър. Офицерите от СИОР продължават да са силно притеснени, тъй като липсата на финансиране автоматически означава, че България не се интересува от поетите ангажименти към офицерите от резерва на НАТО. Организация, която представлява 1 300 000 офицери от 30 държави.

На всичкото отгоре президентът на СИОР в момента е българин – о.р. подполковник Димитър Попов. Това прави ситуацията още по-конфузна.

Срамувам се от вас и от шикалкавенията ви, г-н министър. Ами като не можете нещо, застанете мирно и доложете където трябва, че нямате сили да решите задачата. Пък после може да си подадете и оставката. Никой не се надява, че имате доблест за харакири.

О.р. майор Христо ТОШЕВ
Източник: retro.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!