Станислав Владимиров: За пръв път от 1990 г. има толкова мащабно обновление в БСП

Станислав Владимиров: За пръв път от 1990 г. има толкова мащабно обновление в БСП

Партийните организации подкрепят оставането на БСП извън кабинета „Борисов 2“ и нейното утвърждаване като все по-отчетлива опозиция

„За пръв път от 1990 г. има толкова мащабно обновление в БСП. Това ще доведе и до обновление на делегатите за Конгреса, както и в националните органи”. Това заяви в ефира на „Неделя 150“ по БНР секретарят по организационните въпроси на ИБ на НС на БСП Станислав Владимиров. Той обясни, че са проведени близо 90% от общо 300 общински, градски конференции и общи събрания в организациите на партията в цялата страна.

„Почти 50% е обновлението на всички нива в структурите на БСП, като се започне от председателите, от които една не малка част са в младежка възраст, и се премине през местните ръководства”, обясни социалистът. Той припомни, че в Устава на БСП е въведено изискване за присъствието на млади хора в ръководствата, което вече се случва и на практика. Владимиров обясни, че това е радваща тенденция и предизвикателство пред БСП, тъй като някои от новите председатели ще имат нужда от помощ от опита на ръководството, за да могат да по-бързо да влязат в партийната работа и да развиват местните структури.

„БСП е изключително открита партия“, заяви Владимиров на въпрос относно предстоящия 49-ти конгрес и процедурите по избор на председател и национални органи на партията. Той подчерта важността на приетите демократични правила, следвани при провеждането на целия процес по вътрешнопартийната отчетно-изборна кампания досега, както и при самия избор на ръководни органи. „При нас няма предварително филтриране и всеки, който е решил, може да участва в тази надпревара“, заяви организационният секретар.

Като доказателство за политиката на публичност и откритост в БСП, Владимиров посочи още, че идващата от местните структури информация относно избраните и номинирани представители, бива публикувана на регионалните интернет страници.

Партийните организации подкрепят оставането на БСП извън сегашния кабинет и утвърждаването й като отчетлива опозиция

Владимиров обясни, че позитивна тенденция по време на изминалите конференции е, че са проведени множество разговори и дебати за политика.  Той посочи, че на преден план е излязла подкрепата за това, че БСП в последната година и половина става все по-отчетлива опозиция и все по-ясно се чуват левите й политики. „Нормално е на нашите конференции – лявата политика в България да бъде основна тема“, поясни той. Социалистът подчерта, че тези политики неминуемо намират почва при големите социални неравенства и бедност, които се разпространяват в нашата страна.

Като друга важна и обсъждана на конференциите в страната тема, организационният секретар подчерта заявената подкрепа за правилното решение на председателя на НС на БСП Михаил Миков и ръководството на левицата – партията да остане в опозиция и да не влиза в сегашното управление. Относно кабинета „Борисов 2“, Станислав Владимиров заяви: „Въпреки, че много партии го подкрепят – това управление не води до по-добро развитие за нашата страна, а неравенствата стават все по-осезаеми“.

Източник: mmikov.com/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!