Станислав Владимиров: Управляващите нямат желание да се борят с корупцията

Станислав Владимиров: Управляващите нямат желание да се борят с корупцията
Няма как, при такива високи нива на корупция в държавата, да имаме силна икономика и високи доходи

„Парламентарната сесия започна с ветото на президента и очаквано нямаше дебат и изказвания от страна на управляващите. Надявахме се такъв да има, защото остана усещането, че те не искат да се борят с корупцията”.

Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” Станислав Владимиров пред BiT.

Той добави, че това нежелание е видно и от публикациите в авторитетни западни медии. Владимиров каза още, че от гласуването на ветото на президента, вчера се е видяло, че две партии, извън управляващата коалиция, подкрепят кабинета.

Социалистът бе категоричен, че основната роля на опозицията е да постави големите проблеми на България пред обществото.

„Няма как, при такива високи нива на корупция в държавата, да имаме силна икономика и високи доходи. Дори инвеститорите в последните години намаляват”, добави народният представител. Владимиров бе категоричен,  че няма как управляващото мнозинство да назначава ръководството на антикорупционния орган и да очакваме той да работи и да има резултат от неговите действия.

Той добави, че с антикорупционния закон се събират няколко органа, а тази комбинация няма да сработи.

„Разделението на властите трябва да бъде видно и ръководството на такава комисия трябва да бъде назначено от друга институция, за да може да бъде истински контролен орган, който да не се влияе от мнозинството в парламента”, категоричен бе народният представител.

Той заяви, че начинът  на правене на закони и политика в България, в последните години, е сбъркан.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!