Стефан Данаилов с разтърсващи разкрития за Румен Радев

Стефан Данаилов с разтърсващи разкрития за Румен Радев
Стефан Данаилов направи изключително искрени и емоционални признания за Румен Радев и за това как е била предложена кандидатурата му в БСП в интервю за Нова телевизия. Социалистът направи и оценка на неговата личност.

Стефан Данаилов го сравни дори с Бойко Борисов и призна, че за разлика от премиера, президентът няма неговата харизма. „Той не е тип, който може да го харесат жените, той има харизма, но му е по-малко очарованието. Аз вярвах, че ще стане президент, влязох в директен конфликт с Мая Манолова”, призна Данаилов.

Актьорът твърди, че той е откритие на лидерката на БСП Корнелия Нинова. „Румен Радев е откритие на Корнелия Нинова. Имаше и много сериозни противници, те очакваха нещо да се случи, представям си, ако имаше провал, какво щеше да бъде”, разкрива той.

Стефан Данаилов за първи път проговори и за евентуална коалиция на БСП:

„Аз съм си казал – коалиция ще правим само с тези, които се съгласят да сменим данъчното облагане. По идея сме най-близо с хората на Каракачанов. Следващите избори ще бъдат мажоритарни. Мислех да се оттегля, но няма да е още, ще трябва да ги юркам още малко, няма как да стане.”

Ето и какво каза още Стефан Данаилов за Румен Радев:

Ген. Румен Радев е много независим. Какво значи да се емпаципира, той приема програмите, които направихме. Не сме очаквали такава победа, с партиен вот нямаше да може да се случи това.

Ген. Радев – това е вече човек, който е доказал себе си, не виждам сравнение с ранния Борисов. БСП трябва да се реформира! Страх ме е, че след този подем по-трудно ще стане реформата.
Румен Радев си вярваше, че ще стане президент, даже имахме спорове кой да му организира кампанията. Но той ще допадне на другаря Тръмп и на Путин.
Корнелия е много готина жена, ама толкова й се натовари на раменете.

Важно е как той ще понесе този резултат. Той се готвеше страшно, страшно много четеше човекът. Сега трябва да го почистим от това и да премине към друг начин на говорене. Да не забрави откъде е тръгнал, щото ако забрави, ще му свирят ушите.

Стефан Данаилов признава, че след като се разболява, разбира какви са били действителните му отношения с много от хората в БСП. Един от тях е бившият президент Георги Първанов: „Извадих си изводите, когато се разболях за Първанов, един телефон не вдигна. Само Румен Петков ми се обади един, два пъти да ме пита дали нямам нужда от нещо.”
Стефан Данаилов проговори и за депресията си след смъртта на съпругата му Мария: „Имах депресивен момент, тя почина навръх Великден, чукнахме яйцата и се почна – Ламбо, много ме боли, много ме боли, след това като излизаше от апартамента, казваше – ох, Ламбо, как ще те оставя, като си така болен. Тя като умря, не исках да виждам никого. Умирах всеки ден. Сега като спечелихме, ще отида на гроба да й разкажа кой е станал президент.”
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!