Стефан Данаилов: Хора от БСП искат да провалят Корнелия Нинова

Стефан Данаилов: Хора от БСП искат да провалят Корнелия Нинова

Стефан Данаилов предизвика поредната турболенция, обявявайки, че има хора в Изпълнителното бюро на БСП, готови да провалят Корнелия Нинова.

Заговорът бил свързан с евентуална кандидатура на Мая Манолова за президент, която би разцепила партията.

„Те са очаквали лидерът да бъде техен изпълнител, кукла на конци. Страшно, нестрашно – това е! Първо, искам да заява, ще ме извинява Юрий Асланов, но той е човекът, внушил на Мая, че тя може да стане президент, защото има всенародната любов. То, любов, любов, ама човек трябва да има и някакви по-различни качества, за да си мечтае да става президент!

Не знам на каква основа е това самочувствие, което има Мая“, заявява Стефан Данаилов в интервю за „Епицентър“ и посочва Бриго Аспарухов като другия човек в политическата завера.

„Не мисля, че тези хора, които са членове на висшия съвет, ще се поддадат на някакви страсти, възбудени от някои хора, които явно гонят лични интереси. И искам да ги попитам – какво бъдеще виждат, ако тръгнат срещу Корнелия и предложенията, които тя ще внесе в Националния съвет? – Добре, бламират Нинова и тя си подава оставката. И искам да задам въпроса – кой ще оглави партията? Питам – тези хора, които са на първите редици в партията и които са кандидати за президенти, да си сложат ръката на сърцето и да кажат: „Аз ставам за президент, аз имам качества!“

Аз съм убеден и съм го заявил в Изпълнителното бюро, че не виждам такъв човек в партията. Защото има един голям проблем в БСП – те никога не си подготвят кадрите, не ги издигат от най-ниските позиции, не ги обучават, не работят с тях. Кажи ми някъде да има подготвен бъдещ кмет на БСП?

Имахме кметове с по три-четири мандата, а те не подготвиха достойни хора, които да поемат функцията, да ги назначат най-малко за зам. -кметове, за да ги популяризират в обществото, хората да им видят качествата. Ако може всеки да бъде непрекъснато на даден пост – ами, не може!

Това искам да им кажа – какво ще се случи с любимата ми партия, ако допуснем такива настроения сега? Защото за тях партията може да е източник на интерес, но за мен партията е моята същност и затова ме боли“, твърди още Стефан Данаилов.
Източник: mignews.info/

 

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!