Стоян Мирчев в Русе: Образователната система е лишена от основни принципи на възпитанието

Стоян Мирчев в Русе: Образователната система е лишена от основни принципи на възпитанието
Промяна на диференцираното заплащане; актуализиране на учебното съдържание; отпадане на единния разходен стандарт са част от предложенията, които бяха направени на срещата-дискусия „За делниците на образованието”, провела се в  Русе.

В срещата, инциирана от народните представители от ПГ „БСП за България“ – членове на Комисията за образование и наука, бяха поканени и се включиха директори на училища, учители, г-жа Росица Георгиева, временно изпълняващата длъжността директор на Регионалното управление на образованието в Русе, общински съветници, представители на неправителствени организации, родители, граждани. От страна на народните представители участие взе г-н Стоян Мирчев, от Силистренския избирателен район, .

Ангажиране на учениците през лятната ваканция;

варианти на извънкласни дейности, но в училище;

актуализиране на правата и задълженията на учителите;

актуализиране на правата и задълженията на учениците;

мандатност на директорите са още сред нещата, които смятат, че трябва да бъдат направени в сферата на образованието, от Сдружение „Учителска подкрепа” , за да има реална промяна към по-добро.

„Децата ни са прекрасни. Децата ни са можещи, непрекъснато постигат успехи в състезания и печелят отличия, представят България!”,  заяви учител от средно училище за европейски езици “Свети Константин-Кирил Философ”, но той смята, че системата  превръща училището в багажно отделение, където учениците биват „стоварвани” на съхранение.

„Българското образование е благо; българският учител – апостол!”, бяха думите на народния представител г-н Стоян Мирчев.

Той сподели мнението, че образователната система е лишена от основни принципи на възпитанието.

Премахването на уникалната дума „просвета” от новия закон е един от най-инфарктните моменти и от групата на социалистите са внесени предложения за изменения още в началото на 44-тото Народно събрание.

12 от 19 държавни образователни стандарта е необходимо да бъдат коригирани; никакви граници при издаването на учебници – предлагат се по близо 200 проекта, които трябва да бъдат прегледани за една седмица; никакъв напредък в приобщаващото образование; несправяне с отпадащите деца; на кръстопът сме – чрез образование-икономика или чрез икономика-образование- изреди проблемите, с които трябва да се бори държавата и обществото Стоян Мирчев.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!