Таско Ерменков: В доклада на КЕВР липсват отговори на важни въпроси

Таско Ерменков: В това Народно събрание всеки ден има сделки и задкулисие
„В доклада на Комисията за енергийно и водно регулиране има няколко недостатъка, които трябва да получат своя отговор. Яснота липсва.”

Това заяви народният представител Таско Ерменков от трибуната на Народното събрание.

Той посочи, че първият въпрос, който няма своя отговор е на какво се дължи спадът на приходите на КЕВР от глоби и санкции. „Дали са по-малко направените проверки от комисията или тя е подобрила своята работа и затова има по-малко постъпления от глоби? Отговор на този въпрос в доклада липсва”, каза Ерменков.

„Притеснително в доклада е и това, че от 28 дела, КЕВР е загубила 24, а другите 4 са в състояние на разглеждане. Този факт не повишава авторитета на комисията и доверието на хората в нея”, коментира социалистът.

Таско Ерменков посочи, че отново няма развитие с проверките, които е трябвало да бъдат направени по отношение съмненията за манипулация на Българската независима Енергийна борса. „Вече втора година нямаме отговор и на този въпрос, а той касае цената на електроенергията за големите промишлени предприятия, засяга цената на електроенергията, която влиза в цената на крайните стоки и влияе на цялата икономика на държавата и нейната конкурентноспособност”, посочи народният представител. Той информира, че поради тези причини парламентарната група на Българската социалистическа партия ще се въздържи при гласуването на този доклад.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!