Таско Ерменков: Да търсим онова, което ни обединява

Момчил Неков: Ваксинирането е от изключителна важност за колективното здраве
„Позицията на президента Румен Радев е, че европейското бъдеще на България е безалтернативно. В последно време, в света има много обезпокоителни тенденции.

Ако е изразил притеснение от това, не значи, че е евроскептик. Това че той обърна внимание  на тези проблеми, показва загрижеността му за България, Европа и света.”  Това каза пред БНТ народният представител на „БСП за България” Таско Ерменков. Той допълни, че недокоплектът на Българската армия, въпреки увеличението на заплатите, се засилва и това застрашава самата ни армия.

Ерменков припомни, че БСП е на позиция за ръст на възнагражденията на военнослужещите. „Разбира се, техниката е важна, но да поставим човека във фокуса”, добави той.

„Ние не можем да кажем, че Русия ни е враг. Можем да кажем, че имаме различия, но трябва търсим не онова, което ни различава, а нещата, които ни обединяват, за да можем да се възползваме от стратегическото си положение на мост”, каза Таско Ерменков.

Той добави, че политиката- да сме или с едните, или с другите, имайки предвид Запада и Русия, не е вариант в един сложен свят, в който трябва да се търси обединение.

Ерменков изрази мнение, че под „осветяването”, засегнато в речта на президента в УНСС, той разбира- да се покажат онези ракови процеси от паралелната държава, които могат да убият истинската държава. „Но се притеснявам, че с мерките, които взимат за осветяването, понякога  прожекторите греят много силно и започват да ни ослепяват. Имам предвид случая с кмета на квартал  Младост.

Не коментирам нейните действия, дали е получила, или не – подкуп. Но начина, по който беше направено, унищожаването на човешко достойнство е с презумпция за виновност. Тя може да е всякаква, но пет часа да я оставят с белезници на улицата и да я снимат? Човешкото достойнство не бива да бъде мачкано”, отсече Ерменков. Той добави, че в една правова държава, редът трябва да се спазва и човек е невинен, докато вината му бъде доказана.

Таско Ерменков обясни и защо временната парламентарна комисия за ЧЕЗ е продължила работа. По думите му, депутатите са поискали от прокуратурата информация за фирми, свързани с  Гинка Върбакова.

„Най-интересният извод, който направихме е, че България е всичко друго, но не и парламентарна република. Защото цялата информация, която искаме, или не е за парламента, или е тайна – банкова, или професионална. Когато не получаваш информация от държавните институции и когато те кажат, че парламентът няма право да получава тази информация, аз питам: Кой има тогава право?”, заключи Таско Ерменков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!