Таско Ерменков: Заплашени сме от нова наказателна процедура заради енергетиката

Таско Ерменков: Заплашени сме от нова наказателна процедура заради енергетиката


Таско Ерменков:
Министър Теменужка Петкова обеща да предостави на червените подробна справка за всички транспонирани закони в българското законодателство.
България може да бъде заплашена от нова наказателна процедура заради забавено уеднаквяване на българското и европейското законодателство в енергийния сектор. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от БСП Таско Ерменков в рамките на петъчния парламентарен контрол, предаде репортер на БГНЕС.

От левицата отправиха критики към Министерството на енергетиката, че европейска директива по т.нар. Трети либерализационен пакет е трябвало да влезе официално в българското законодателство на 10 септември 2017 година. Според Ерменков, повече от година ресорното министерство не прави нищо по транспонирането на директивата.

Червеният депутат обвини министерството, че липсва му административен капацитет. Критика беше отправена и към ресорния министър Теменужка Петкова, че повереното й ведомство не е информирало Народното събрание за забавянето и за установеното нарушение от страна на Европейската комисия.

От парламентарната трибуна Теменужка Петкова заяви, че от 1 януари 2017 година досега са транспонирани 31 директиви и не приема твърдението, че липсват експерти в министерството.

Министърът обеща да предостави на червените подробна справка за всички транспонирани закони в българското законодателство, свързано със сектор “Енергетика“.

Източник: epicenter.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!