Таско Ерменков: Защо атакуват ген. Радев още преди встъпването му в длъжност?

Таско Ерменков: Защо атакуват ген. Радев още преди встъпването му в длъжност?
Таско Ерменков: Партиите от управляващата коалиция се уплашиха от новоизбрания президент ген. Румен Радев, защото разбраха, че няма да могат да го водят на къса каишка, както водиха досегашното недоразумение на този пост.

Така депутатът от БСП Таско Ерменков коментира атаките срещу Радев, чиито основни говорители са премиерът в оставка Бойко Борисов, депутатите от ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

Публикуваме пълния текст на коментара на Ерменков от страницата му във „Фейсбук“:

 

То не бяха обвинения за обвързаност с Русия, то не беше преекспониране на истината, че като генерал в армия на страна членка на НАТО е естествено генерал от ВВС на НАТО, то не бяха обвинения, че бяга от отговорност (при това обвиняващите го бяха наясно, че той свято спазва закона и Конституцията на България).

Наистина защо е тази истерия? Най-логичният и следователно най-верен е отговорът: защото се уплашиха от него! Уплашиха се, защото разбраха, че не могат да го водят на къса каишка, както водиха досегашното недоразумение на този пост.

Уплашиха се, защото той ясно заяви намерението си да отстоява националната сигурност на България! При това уточни, че става въпрос за националната сигурност във всичките и аспекти – външна, вътрешна, икономическа, социална.

Уплашиха се, защото разбраха, че освен към интересите на България той няма други обвързаности на Изток или на Запад.

 

Уплашиха се, защото с този си подход той може и сигурно ще се превърне в инициатор и център за формиране на автентичното, а не платено от вън гражданско общество в България, което единствено може да бъде коректив на политиците.

Уплашиха се, защото за първи път от години той е човекът, който заговори за необходимостта от формиране на обща визия за бъдещето на България! Това пък означава край на уж лутанията в една или друга посока с идването на всяко следващо правителство и на практика – краят на задкулисието, което единствено има интерес от това лутане.

Уплашиха се и правилно!

А в нас се събуди надеждата, че най-накрая България намери човека, който смело ще застане на кормилото й и ще поеме дългоочаквания курс към една просперираща, справедлива, социална държава, горда с историята си, но още по-горда с настоящето си!

 

Успех г-н президент! Истинските българи са с вас! Останалото е боклукът, който няма място в бъдеща България!
Източник: epicenter.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!