Таско Ерменков: С какви пълномощия Върбакова представлява държавата по сделката с ЧЕЗ в Чехия?

Таско Ерменков: С какви пълномощия Върбакова представлява държавата по сделката с ЧЕЗ в Чехия?
Солидарен ли е Борисов с Валери Симеонов в обидите му към руския патриарх?

„С всяко ново изявление, правителството на ГЕРБ се забърква в скандал.

За мен е абсолютно е неясно- с какви пълномощия Гинка Върбакова е в Чехия, за да преговаря от името на държавата, за да се включи държавата в сделката.”

Това заяви пред БТВ народният представител от ПГ на „БСП за България” Таско Ерменков. „До там я докарахме, една Гинка Върбакова да ни е дипломат със специални поръчения”, коментира той.

Относно обвинението на ГЕРБ, че БСП яхват скандалите, Ерменков коментира, че не левицата е родила скандала с Върбакова.

„Не е наше правителството, чийто вицепремиер напада евродепутати и патриарха на Русия с непристойни думи. И се питам, този премиер солидаризира ли се с вицепремиера си? Думите на Валери Симеонов дискредитират цялата държава”, категоричен бе той.

Таско Ерменков коментира като победа на обществото, което бе оприличено от ГЕРб, като „тъмни сили”, изтеглената от правителството Истанбулска конвенция. „Победиха вероизповеданията и академичната общност”, добави той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!