Титаничен сблъсък между Нинова и Борисов

Титаничен сблъсък между Нинова и Борисов


Корнелия Нинова зави :
Бойко Борисов да изпълни това, което ни е предложил за „Бузлуджа“, иначе ще изкарам социалистите пред Министерски съвет. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след проведена среща с регионалният министър Николай Нанков във връзка с приключването на процедурата по предоставяне на Комплекс „Бузлуджа“ на партията, предаде „Фокус“.

„Шокирана съм от това, което разбирам тук и аман от номерата на Бойко Борисов. Първо – ела те си вземете „Бузлуджа“ безвъзмездно, сега тук ни се обяснява как тази работа не може да стане“, посочи Нинова. По думите ѝ много правителства поред не могат да се грижат за паметниците си, включително за този. „Ето, ние желаем да го вземем, за да го възстановим, реставрираме и поддържаме“, каза тя.

„Сега обаче явно има някакво отстъпление от предложението отпреди години, защото се говори за някакъв търг. Явили са се много кандидати, политически партии, неправителствени организации. Изведнъж общината в Казанлък и областната управа се е сетила, че и те си го искат, след като години наред са го оставили на произвол. Това ми говори едно – съсредоточава се енергия, само и само да не се получи паметникът от БСП. Което супер лицемерно“, обясни Нинова. Нинова съобщи, че от МРРБ са предложили на БСП много варианти за възмездно предоставяне, като отдаване под наем или продажба след търг.Корнелия Нинова за Бузлоджа

„За мен това е начин да не се случи това, което желаем – да получим един архитектурен паметник. Очевидно засега работата се затяга“, коментира Нинова. „Нашето желание остава да отговорим на писмото, което сме получили от Министерски съвет през 2011 г., да получим паметника като собственици“, каза Нинова. „Бойко Борисов да си изпълни това, което ни е предложил, иначе ще изкарам социалистите пред Министерски съвет“, каза лидерът на БСП. Със сега действащите текстове в закона, процедурата по безвъзмездно прехвърляне на паметника „Бузлуджа“ е невъзможно. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, след среща с представители на БСП. „Законът за държавната собственост беше променен на 7 февруари 2017 г. Юридически лица и политически партии не могат да получават имоти държавна собственост безвъзмездно“, посочи Нанков.

По думите му през 2011 г. има решение на Министерски съвет по казуса с „Бузлуджа“. „От тогава минаха 6 години, в които 5 пъти е напомняно на ръководството на БСП в различните му състави за приканване да приключим процедурата по действащите към момента нормативни текстова, в унисон с приетото решение“, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството. Той съобщи, че с ръководството на БСП са обсъждали други варианти, като отдаване на паметника под наем и закупуването му чрез тържна процедура. „Ако бъде изявено желание на ръководството на БСП и след решение на Министерски съвет, паметникът може да бъде предоставен за безвъзмездно ползване за срок, не по-голям от 10 години“, посочи Нанков.

Според него има воля за прехвърляне на паметника на партията, но в момента законът ограничава от към възможностите. „Неформално научих, че кметът на Казанлък също изявява желание да стопанисва паметника“, каза той. По думите му хипотезите за възмездно придобиване чрез тържна процедура не изключва участници. Той съобщи, че данъчната оценка към момента е около 110 000 лв. за закупуване. „Защо 3 ръководства на БСП проспаха тези 6 години и не финализираха процедурата?“, каза той.

Източник: informo.bg

Коментарът на Булпресс е, че Борисов извива ръце на БСП и се гаври с това свещено място не само за БСП, но и за цяла България ! Ако продължи лицемерието на Бойко Борисов и не спази уговорката с БСП ще бъде принуден да види силата на БСП !

Тази ситуация много напомня историята на цар Дарий, който когато идва по нашите ширини и навлиза в дебрите на Малка Скития, но не е подготвен за такъв вид партизанска война, защото е носил със себе си стенобитни оръжия, тарани и всякаква обсадна техника, а тук не е имало големи крепости !
Тук е имало племена скотовъдци и ловци, перфектни езди и стрелци, който с неговото навлизане са се оттегляли, но техни отряди са прелитали и мълниеносно са отслабвали армията му ! Нинова и Цар Дарий

Така Дарий прави среща с няколко скитски владетели и те му казват, ако иска да видиш силата и мощта на скитските народи оскверни гробниците ни!
Така походът на цар Дарий Ι за завладяването на света достига до Черно море и малка Скития(днешна Добруджа). Дарий Ι подвива опашка качва се на кораби те си и се прибира. Дарий I („Цар на царете“) на Персия от династията на Ахеменидите, управлявал Персийската империя от 522 г. пр.н.е. до 486 г. пр.н.е.. Най-голямо могъщество държавата на Ахеменидите достига при Дарий Ι. Той завладява Мала Азия, част от Балканския полуостров с Южното Черноморие, а на изток границите достигат чак до Индия. Победите му са изброени в Бехистунския надпис. Така и най-могъщият Цар на Царете не посмял да предизвика, осквернявайки нещо ценно, нещо свято !
Подлостта на Борисов е безгранична, но има граници, които не трябва да бъдат преминавани !

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!