Тръмп спря парите на „Америка за България“…

Тръмп спря парите на "Америка за България"...
Тръмп: Реорганизация на разходите на правителството на САЩ ще остави протестърско-неолибералните среди в България без пари.

Според изтекли информации от Вашингтон, Тръмп е намалил бюджетите на Държавния департамент и на Агенцията за международно развитие с 37%. Двете ведомства до момента разполагаха със средства в размер на 50 милиарда долара. Голяма част от тези пари обаче са за фиксирани разходи като заплати, осигуровки, техническа издръжка, както и издръжка на посолствата в чужбина.

Те не могат да се намалят. Така излиза, че почти всичко ще се вземе от програмите за финансиране на всевъзможни дейности в чужбина

Според директора на административно-бюджетното управление на Белия дом Мик Мълвани, намаляването на чуждестранна помощ означава да се финансират повече проекти вътре в страната.

Тези мерки ще позволят на администрацията на Тръмп да покрие и част от увеличението с 54 милиарда долара на бюджета на Пентагона, смята Мълвани. Намаляване на прахосничеството в чужбина и инвестиции в самите САЩ, бяха част от предизборната програма на Тръмп.

Очаква се мярката за икономии да засегне и организации като фондация „Америка за България“, която се финансира от Агенцията за международно развитие. Фондацията издържа редица неправителствени организации и медии у нас, като често е обвинявана, че облагодетелства главно издания на т.нар. „протестърски среди“, групирани около олигарсите Иво Прокопиев и Огнян Донев.
ГН

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!