Унгарски евродепутат: Да сложим свински глави по границата, за да плашат нелегалните мигранти

Унгарски евродепутат: Да сложим свински глави по границата, за да плашат нелегалните мигранти

Унгарският евродепутат Дьорд Шопфлин от управляващата партия ФИДЕС предложи да се поставят свински глави по границата, за да плашат нелегалните мигранти, пише „Independent“

Изданието подчертава, че унгарското дясно правителство е силно критикувано заради строгите си мерки срещу мигрантите. Като част от тях бе издигната ограда по границата със Сърбия, за да спре нелегалните бежанци.

Наскоро бе съобщено, че силите за сигурност са започнали да слагат плашила по оградата, за да държат мигрантите далеч от унгарската територия.

В отговор на критиките срещу новата тактика, Дьорд Шопфлин, член на християндемократическата Европейска народна партия, предлага в Туитър: “Изображенията на хора не вършат работа… свинските глави ще бъдат далеч по-ефективни“.

В отговор на критиките, че това е по-скоро изказване на неонацист, отколкото на евродепутат, Шопфлин заявява, че опонентите му използват „езика на омразата“ и отказва да се извини.

Унгария често е критикувана за твърдото си отношение към бежанците и че не поема честен дял от товара наред с европейските си съседи. Местните политици обаче твърдят, че това ще коства на страната прекалено много средства и ще застраши унгарската християнска култура.

Общо 177 135 души са поискали убежище в Унгария през 2015 г. От тях едва 146 са били одобрени, сочи официалната унгарска статистика.

Премиерът на страната Виктор Орбан защити политиката на своето правителство спрямо мигрантите, като наблегна на своята цел „да запази Европа християнска“ и обяви:

„Ние преживяваме края на духовно-интелектуалната ера. Ерата на либерализма. Това ни дава възможността национално-християнската идея да установи отново своята доминация не само в Унгария, но и в цяла Европа,“ подчертава „Индипендънт“.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!