Хората в Димово за Румен Радев: Хем силен, хем човечен!

Хората в Димово за Румен Радев: Хем силен, хем човечен!

Държавата се отдръпна от Видинския край, а тук има много честни и работливи хора. Това заяви кандидатът на БСП за президент ген. Румен Радев във видинската община Димово, където бе посрещнат с аплодисменти.

 

„Развълнуван съм от посрещането. Това е не само признание за моите качества, а и като задължение да работя за вас и българския народ. Гарантирам ви, че ще се боря“. С тези думи  ген. Радев се обърна към множеството, изпълнило централния площад на града.

 

Кандидат-президентът подчерта, че проблемът в най-бедния район на страната не е, че хората не искат да работят. „Тук има много честни и работливи хора, но държавата се отдръпна от този край и ги остави сами да се борят. Не може държавниците да се крият и да не поемат отговорност“, каза ген. Радев и допълни, че ще настоява за национална стратегия за развитие на Северозапада.

 

„Защо да няма и европейска стратегия за този регион с европейски средства? Тази борба започва с изборите“, коментира кандидатът за президент. По неговите думи бъдещето на страната ни е много тревожно, а България е на кръстопът.

 

„Заплашват ни много предизвикателства – бежанци, социално разслоение, въоръжени конфликти. И не само това – нарастваща  безработица и битова престъпност, влошено здравеопазване и образование“, подчерта ген. Радев. Той обясни, че президентът не може да раздава пенсии, но той има важни функции и ако иска и има силата и волята, може да направи много неща. „Първото, което ще направя, е да пресека монопола на една партия-държава, обсебила всички власти и институции. Бъдещият президент  трябва да започне да мисли за хората и техните интереси“, категоричен е той. Според него той трябва да може да каже и „не“ и да върне закон, ако той ощетява хората. „Трябва да пазим България от вън, но ако не можем да я опазим отвътре, нямаме бъдеще. Президентът трябва да отстоява българската национална политика навън и нашите интереси“, посочи ген. Радев.

 

Хората от общината определиха кандидата за президент като „хем силен, хем човечен“. Те му заръчаха да промени президентската институция и да направи така, че да могат да чертаят бъдещите си планове, а не да  се борят ден за ден. „Да обичате хората, да се борите за тях и да пазите България“, допълниха още те.

 

На срещата присъстваха Деница Златева и Радослав Гайдарски – членове на ИБ на БСП, Мариана Петрова – членове на НС на БСП, както и Наташа Трайкова – общински председател на БСП-Димово и Добромир Тодоров – председател на общински съвет Димово.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!