Чуркин: Западът видя сметката на Либия и се зае със Сирия (ВИДЕО)

Чуркин: Западът видя сметката на Либия и се зае със Сирия (ВИДЕО)
Русия се възползва от правото си на постоянен член на Съвета по безопасност към ООН и блокира резолюцията на Франция за регулиране на ситуацията в сирийския град Алепо, пише RT.

По-рано руският външен министър изрази съжаление във връзка с политическия шантаж в рамките на органа на Обединените нации.

Също така алтернативната резолюция, предложена от руската страна не бе приета.Дипломатът изрази съжаление, че Франция е станала един от най-яростните поддръжници за смяната на режима в Сирия.

„След като разруши Либия и представи това за голям успех, западната тройка постоянни членки на Съвета за безопасност към ООН, се зае със Сирия.


За голямо съжаление, Париж, който през 2003 г. заедно с Москва и други здравомислещи столици се опита да попречи на Съединените щати и Великобритания да извършат авантюристичното нахлуване в Ирак, този път стана един от най-гръмките глашатаи на необмислената политика за сменяне на режима в Дамаск,“ каза Чуркин.

Той подчерта, че за годините на сирийска криза Франция не е предложила нищо конструктивно в Съвета.

„Редките й инициативи разчитаха единствено на пропаганден ефект и бяха обречени на провал,“ продължи той.
Превод: БЛИЦ

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!