Явор Божанков: Цветанов ме атакува, защото не пожелах да отида в ГЕРБ

Явор Божанков: Цветанов ме атакува, защото не пожелах да отида в ГЕРБ
„Цветанов ме атакува, защото не пожелах да отида в ГЕРБ“. Това заяви пред bTV народният представител от ПГ на „БСП за България“ Явор Божанков.

Той обясни, че в Горна Оряховица БСП е първа политическа сила и побеждава ГЕРБ с над 15%. „Цветан Цветанов ме атакува по две причини.

Първата е лична – преди време човек, който се представи за личен негов приятел, дойде при мен и ме убеждаваше да напусна БСП и да отида в ГЕРБ. Аз отказах и предполагам това е ядосало Цветанов“, заяви той. По думите му втората причината е работата му.

„Аз бях едно от лицата, които поведоха битката за преференциите. Бях основният критик по време на вотовете на недоверие. В област Велико Търново съм известен като най-големия критик на местната власт на ГЕРБ“, обясни той.

Божанков коментира, че когато Цветанов обяснява какво говорят хората, да разкаже и какво говорят те за връзките му с разстреляния, посред бял ден в София, бизнесмен Петър Христов, за отношенията на този бизнесмен с народния представител Станислава Стоянова. „Хората не искат хвърляне на кал, а дебат за политики. Начинът на работа на Цветанов обаче е такъв – да прави внушения, за да притисне политическия опонент. Никакъв натиск няма да ме откаже, нито ще падна на нивото на Цветанов и ще вкарам семейството му в политическа борба“, подчерта той.

По отношение на внушенията, направени от страна на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, за обявяването му за кандидат от Радан Кънев, Божанков категорично отрече. „Радан Кънев никога не ме е обявявал за нищо. Готов съм да срещна г-н Цветанов в съда заради тези му твърдения“, заяви социалистът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!