«
»
FacebookGoogle+

40 000 военни ще участват в парадите на 9 май (видео)

40 000 военни ще участват в парадите на 9 май (видео)

Около 40 000 военнослужещи и над 800 единици техника ще участват в парадите на 9 май в чест на 71- ​ата годишнина от победата във Великата отечествена война, съобщиха от управление „Пресслужба и информация” на Министерството на отбраната.


В съобщението се казва, че във военните гарнизони от Южносахалинск до Калининград, от Североморск до Севастопол военнослужещи от военното ведомство провеждат тренировки на сборни парадни разчети в пеши и механизирани колони за подготовка за военните паради на 9 май.

В Деня на победата паради ще има в 9- те градове-герои и в 17 други градове, където са разположени щабове на военни окръзи и общовойскови армии.

В парадния строй ще влязат около стотици хиляди военнослужещи, стотици единици бронетанкова и автомобилна техника, системи за ПВО, ракетно и артилерийско въоръжение, ракетни комплекси на Ракетните войски със стратегическо предназначение, отбелязват от Министерството на отбраната в Москва.

Естествено, най-големият парад ще премине през Червения площад в Москва, където ще бъдат задействани над 10 000 военнослужещи, над 170 единици военна техника, сред която 70 самолета и вертолета.

Вечерта във всички градове, в които ще се състоят военни паради, в небето ще избухнат огньовете на празничните салюти.
Източник: epicenter.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!