5000 терористи от „Ислямска държава” кръстосват Европа! По всяко време са готови за кървави атентати

5000 терористи от „Ислямска държава” кръстосват Европа! По всяко време са готови за кървави атентати

Според информация на специалните служби 4000-5000 души от „Ислямска държава” са проникнали в Европа, движат се свободно и по всяко време могат да осъществят атентат

Дошли са по различни канали, основно по бежанските. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров.

“Това е сериозен проблем за специалните служби във всички европейски държави. Нашите спецслужби трябва да работят с приоритетно внимание по тези въпроси, трябва да бъде проверено дали тези хора са осъществили контакти на наша територия”, заяви ген. Киров.

“Иска ми се да вярвам, че нашите служби в координация с партньорите от ЕС и НАТО поддържат такива контакти, че да могат да обменят бързо разузнавателна информация в реално време”, добави той.

По думите му, „Ислямска държава“ е отслабена след въздушните удари на Русия и САЩ.

“Бяха прекъснати много пътища за износ на петрол, но „Ислямска държава“ не е ликвидирана, продължава да е една силна терористична квазиструктура със силно влияние в света”, посочи бившият шеф на разузнаването.

Източник: blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!