«
»
FacebookGoogle+

Да посадиш 22 дка градина и някой да поиска част от нея

bulpress


Да инвестираш 100 000 лева в 22 декара черешова градина, а след като е готова, друг да реши, че е негова. Това се случва с двама братя от Кюстендил и земята, която взели под аренда от Община Невестино.

„Сключихме договор с Община Невестино за създаването на нови овощни градини, като този договор е сключен за 25 години. Всеки един от имотите си има акт за общинска частна собственост”, разказа Даниел Постолов.


Година след като семейство Постолови наема земята от общината, парче в сърцето на терена се оказва чуждо и отива в ръцете на техен далечен роднина.

Две жени, работещи в Поземлената комисия, обясниха пред Нова, че са направили пропуск, но отказаха да застанат официално пред камера. Потърсихме и началството им в Кюстендил. Засега обаче, отказаха коментар.

От Община Невестино пък не могли да се намесят. В договора за аренда имало точка, според която ако друг човек предяви претенции към общинската земя, то договорът се прекратява. За да се докаже, че земята е частна, а не общинска обаче, разчитали именно на Поземлената комисия.

Източник: novanews.novatv.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!