«
»
Facebook

Александър Симов, БСП: Показахме, че сме партия, която търси промяната по предвидим и разумен начин

Александър Симов: Десните шантонерки потънаха като "Титаник" Още преди да представят идеите си, Петков и Василев действат с инструментите на статуквото

„Всеки има правото да участва в политическия живот и да потърси реализация на своите идеи. Но моите аларми запищяха, чувайки фразата „ще постигаме леви цели с десни идеи“, защото БСП е минавала през подобен период. Точно със същата фраза в БСП беше продадена идеята за плоския данък.“ Това заяви народният представител в 46-я парламент от „БСП за България“ Александър Симов в „Неделя 150“ по БНР.

Той обясни, че това се е оказало една красива измама, която не е сработила да реши проблемите с бедността.

„Оттогава насам аз се настройвам подозрително към всеки, който смята, че нещо подобно е възможно, защото знам, че няма как да стане. И в България, и в света с десни мерки постигаш десни цели. Това е истината“, категоричен бе Симов.

„Виждаме, че се създава една нова партия, която заявява амбициозна програма за продължаване на промяната. И същевременно виждаме, че вън от телевизионните студиа, представителите на тази нова партия действат с инструментите на статуквото. Подобно поведение, за което ние алармираме, имаше Бойко Борисов. Той се намесваше в други партии, цепеше групи, привличаше партии – правеше всичко възможно, за да си осигури някаква политическа подкрепа. Подобно политическо рейдърство за нас е напълно недопустимо. Тук не говорим за привличане на избиратели с идеи, а за купуване на партии и на влияние“, каза още той.

Според него предизборната битка трябва да се води по честни правила и по коректен начин, за да не се повтарят мрачните времена на ГЕРБ и тяхното политическо наследство.

„Още преди да се появят някакви идеи, преди да покажат хора, с които да спечелят доверие, виждаме как новите лица много мрачно напомнят на минали действия, каквито изведоха хората на улицата“, изрази притеснение Симов.

По думите на социалиста след изборите партиите ще трябва да се научат на най-трудното – да седнат на една маса и да си говорят, независимо от своите различия и независимо от предизборните битки.

„От БСП показахме, че сме готови да говорим с партии, които са политически и идеологически много различни от нас – в името на постигане на някакво елементарно съгласие. Невъзможността да се проведе такъв качествен разговор взривява втори подред парламент“, смята Симов.

Александър Симов коментира и последните социологически проучвания: „При условие, че виждаме как доскоро най-популярните партии сериозно губят доверие, запазването на доверието в БСП, а според някои проучвания лекото му увеличаване, показва, че избирателите оценяват поведението ни в 45-то и 46-то Народно събрание. Макар останала трета, БСП запази здрав разум и показа, че е в състояние да води диалог. Показахме, че сме партия, която търси промяната по един предвидим и разумен начин. Съжалявам, че не срещнахме партии, които могат да разберат това поведение.“

Симов изрази убеденост, че след края на процеса на номинации в БСП за президент и вицепрезидент, 98% от номинациите ще са за двойката Радев-Йотова.

„Ние стоим зад Румен Радев и Илияна Йотова. Не допускам БСП да има друг кандидат за президент“, подчерта той.

Симов обърна внимание, че задаването на въпроси подкрепя ли Румен Радев нов проект и има ли участници от президентството в него не е водене на война с президентската институция.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!