Александър Симов: Елена Йончева е символ на нещо ново, на енергията за борба с корупцията

Александър Симов: Елена Йончева е символ на нещо ново, на енергията за борба с корупцията
„БСП избра великолепен водач на листата си. Елена Йончева е символ на нещо ново, на енергията за борба с корупцията.

За това и хората я харесват и подкрепят“.  Това заяви пред bTV народният представител от ПГ на „БСП за България“ Александър Симов. На въпрос за повдигнатите обвинения към нея от страната прокуратурата, той отговори: „Елена е с повдигнати обвинения, защото се опитват да й запушат устата. Шайката, както нейни членове я определят, която управлява сега България не може да понесе нейните разкрития“

По думите му с Елена Йончева БСП има сериозни шансове да спечели евроизборите и затова не трябва да се позволява заради отделни личности партията да изглежда разединена. „БСП е консолидирана. Резултатът от изборите неприятно ще изненада всички които сега твърдят, че не е“, категоричен бе той.

Александър Симов коментира, че предложението на Станишев Националният съвет да избере и двамата с Елена Йончева едновременно, не е било прието добре от голяма част от членовете му. Според него  причината е, че може би е било тълкувано не като предложение, с което да се постигне обединение на партията, а по-скоро като предложение за сделка.

„Само след няколко седмици ще се проведе отново заседание на Националния съвет на партията, на което ще бъдат избрани и останалите в листата на левицата“, допълни той.

Симов отхвърли твърденията, че изборът в неделя не е бил честен. „Това е реалният избор на Националния съвет на БСП и резултатите са достатъчно красноречиви. Сблъскаха се две политически тенденции и едната победи, няма нищо по-нормално. Реалната демокрация работи при нас, има реален процес по избор“, каза още той.

Александър Симов подчерта, че твърденията за настроения в БСП срещу ПЕС не са истина: „Това, че не сме съгласни с конкретни политики на ПЕС и заявяваме твърдо своите позиции, не означава нищо подобно. Означава само, че ние не сме ГЕРБ и не приемаме всичко, което ни се спусне, както правят те с ЕНП“, заключи Александър Симов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!