FacebookGoogle+

Антон Кутев: Държавата има нужда от смислена идеология, а не от противопоставяне

Антон Кутев: Държавата има нужда от смислена идеология, а не от противопоставяне
Антон Кутев: Миналата седмица не ставаше дума за противопоставяне между едните и другите, а за това, че държавата има нужда от смислена идеология

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев от парламентарната трибуна. Според него лявото и дясното се разделят по пътя на човешките съдби, а те минават през милиони граждани, които живеят под линията на бедността.

„Говорихме за това, че вчера на КСНС трябваше да става дума за заплатите на военните, а не за военната техника и самолетите. Говорихме за това, че всяко едно решение в България има лява и дясна част. И че след 25 години преход, ние трябва да търсим левите решения, защото това е нещото, от което има нужда обществото“, допълни той. Кутев подчерта, че не е говорил за лагерите, както и за безочието на хората, които сменят по пет политически сили.


„И не искам да вкарваме парламента в разговора за онова минало, не защото то не е важно. Когато нямаш минало, нямаш бъдеще. Когато не помниш какво се е случило, няма да знаеш какво ще се случи напред“, каза още той.

„Моят баща беше заклет комунист и беше почтен човек. Аз се гордея с това.

Той имаше много възможности и никога не се е възползвал от тях. Няма да приема някой сега да ми казва, че цялото ни поколение било крадци, убийци и да ни пращат в Сибир“, коментира зам.-председателят на парламентарната група.

„Опитах се да бъда доста толерантен миналата седмица, защото единственото, което правих, е да цитирам колега от ГЕРБ. При това, нито веднъж не си позволих да спомена името му“, посочи Кутев. По неговите думи всички са се разпознали в неговата декларация и са разбрали за кой точно става въпрос.

„Това не е мой проблем. Между другото, в тази книга се говори много подробно за връзките на Бойко Борисов и Цветелина Бориславова с Пашата, но тези неща не ги споменах. Нали разбирате, че при това положение, се опитах да бъда умерен и да изведа принципни политики“, каза още Кутев. „Г-н Гърневски ни обвинява, че сме зли комунисти и сме правили ужасни неща- та ни прати чак в Сибир. Истината е, че аз и Корнелия Нинова никога в живота си не сме били членове на БКП.

Обаче Бойко Борисов, Цецка Цачева и още 18 души от групата на ГЕРБ, са били“, заяви народният представител и попита: „Защо се криете, вдигнете ръце, списък ли ще вадим?“.  Той уточни, че не е лошо това, че сте са били членове на БКП: „Лошото е, че допускате това говорене в обществото.”
Източник: bsp.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!