Атанас Зафиров: Всички пенсионери ще получат по 70 лв. за Великден – част от социалните мерки на БСП

Атанас Зафиров: Всички пенсионери ще получат по 70 лв. за Великден - част от социалните мерки на БСП
Поведението на левицата в управлението е стабилно, разумно и последователно,

заяви Зафиров пред Районния съвет на БСП-Триадица
Заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров проведе среща с Районния съвет на БСП-Триадица, на която присъства и председателят на организацията – Диана Томова. Основна тема на събитието бе геополитическата обстановка в света, както политиките на БСП, които социалистът разясни пред присъстващите.

„Позицията ни е ясна, последователна и категорична – България не трябва да взима страна в този военен конфликт, особено чрез доставка на оръжия. БСП няма да позволи страната ни да бъде намесена във войната“, заяви зам.-председателят на левицата. Той припомни, че това е решението и на парламента, прието с декларация от всички парламентарни партии.

Зафиров, а също и присъстващите на срещата, изразиха надежда, че ситуацията върви в посока прекратяване на конфликта, а не към неговата ескалация. По думите на социалиста БСП реагира адекватно в настоящата обстановка, а страната ни трябва да помогне с предоставяне на хуманитарна помощ и осигуряване на необходимите условия за бягащите от войната.

На въпросите относно социалните мерки на левицата, Зафиров отговори така: „Ние много добре си даваме сметка как живее българският народ, и че не сме решили всички проблеми, но от 1 април влязоха в сила всички онези мерки, които представляват 20 млрд. лв. от бюджета за 2022 г.“, обясни социалистът. Увеличението на минимална заплата и обезщетението за втората година от майчинствата на 710 лв., ваучерите за храна на работници стават от 80 лв. на 200 лв. и безплатните детски градини са само част мерките от този социален пакет, който Зафиров очерта.

„Всички над 2 млн. пенсионери ще получат 70 лв. добавка за Великден“, допълни още социалистът.

Обсъдени бяха и предизвикателствата пред управляващата коалиция, като важно уточнение, което Зафиров направи, е че тя е стабилна, няма противоречия, а само диалог между отделните субекти.

Присъстващите изразиха своята положителна оценка към действията на министрите на БСП, както и към поведението на левицата в управлението. Позицията на партията бе определена като стабилна, разумна и последователна.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!