Facebook

Атанас Зафиров: Резултатът от Конгреса показа пълна подкрепа за г-жа Нинова и водената от нея политика

Атанас Зафиров: Резултатът от Конгреса показа пълна подкрепа за г-жа Нинова и водената от нея политика България е суверенна държава и никой няма право да ѝ налага външни решения

„Днешното заседание показа, че БСП наистина е най-демократичната партия. В БСП могат да се чуят всякакви мнения и е важно да се знае, че когато се вземе едно решение, още повече с такова внушително мнозинство, то става решение и се изпълнява от всички.“

Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров в ефира на БНТ, като допълни, че резултатът от Конгреса е напълно очакван.

Той благодари на всички делегати, които въпреки трудната епидемиологична обстановка, са успели да се включат в заседанието на Конгреса и увери, че ако и останалите около 250 делегати са присъствали, резултатът, с който делегатите на Конгреса не приеха оставката на Нинова, щял да бъде още по-значителен. „Това ясно показва и потвърждава настроението в цялата партия, а именно пълна подкрепа за г-жа Нинова и водената от нея политика”, добави Зафиров.

„Председателят на партията заложи следващата голяма политическа цел“, заяви Атанас Зафиров, визирайки предстоящите местни избори през 2023 г.

„Пред БСП сега има много важна задача – БСП да участва стабилно в управлението на държавата. БСП да бъде социалният вектор и неслучайно тази година ще приемем един от най-социалните бюджети от 30 години“, коментира той, като уточни, че 1/3 от него ще бъде за социални дейности.

„Това нямаше как да стане без прякото участие на БСП“, категоричен бе социалистът.

Като председател на Комисията по отбрана в Народното събрание той коментира темата за напрежението НАТО-Русия: „Важно е да се каже, че днес и в доклада на председателя темата “външна политика“ беше сериозно засегната в няколко точки – Северна Македония и отношения с Русия.

България е член на НАТО, Българската социалистическа партия е потвърдила това решение преди доста години. Но е важно и да се каже, че България е суверенна държава и никой няма право да налага на България външни решения“, категоричен бе Атанас Зафиров.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!