Атанас Зафиров: Целта на БСП е да демонтира модела „ГЕРБ”

Атанас Зафиров, зам.-председател на БСП: Адекватна ли е българската отбрана на геополитическите тенденции
Борисов повече няма да е премиер, подчерта Зафиров

„По време на изборите бе нагнетено изкуствено напрежение от управляващите по отношение на коронавируса и те постигнаха своята цел – немалка част от нашите съграждани не излязоха да гласуват поради създадения страх.

Бих попитал здравния министър какво се е променило в момента в епидемиологичната обстановка в страната, че сега разхлабва мерките, което адмирирам. Всекидневно следя много внимателно броя на заразените и починали от ковид българи и се вижда, че към днешна дата броят им не е намалял. За сметка на това в дните преди изборите мерките бяха затегнати възможно най-много.” Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров по Евроком.

„БСП в момента показва най-адекватна реакция. Казахме – ние сме готови да подкрепяме и не искаме нищо насреща. Само за да изпълним ангажимента ни пред българските граждани – демонтаж на модела “ГЕРБ”. Нужни са и спешни мерки за овладяване на ковид ситуацията и подпомагане на бизнеса.”, каза Зафиров.

Атанас Зафиров посочи, че ако се преизчисли резултата на ГЕРБ от всички имащи право на глас ще се види, че Борисов и партията му имат подкрепата на по-малко от 10% от българите, въпреки масовото купуване на гласове, корпоративния натиск, силовия рекет върху фирми и институции и абсолютния им медиен комфорт. „Този път българският народ показа воля за промяна”, бе категоричен зам.-председателят на БСП.

Социалистът подчерта, че в същото време Борисов продължава да живее в някакъв сън и отказва да признае реалността. „Той продължава да ни занимава със собственото си его и се държи като едно сърдито дете. Неслучайно този бутафорен отказ да се закълне като народен представител е една подигравка не само с избирателя, но и със закона. Това е незаконно – нарушава и решение на Конституционния съд”, разкри Атанас Зафиров. Той коментира още, че цялостното отношение на Бойко Борисов е обида към парламентаризма и демокрацията, като не е изненада, че той няма да отиде в парламента, защото Борисов го принизява от години.

„Дълбоко съм убеден, че Борисов повече няма да бъде премиер. Нещо повече – Бойко Борисов ще бъде разследван за годините на неговото управление и съм сигурен, че ще се стигне и до осъдителни присъди на хора от неговото най-близко обкръжение”, завърши Зафиров.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!