Facebook

Белгийци и китайци искат да строят интермодалния терминал във Варна

Белгийци и китайци искат да строят интермодалния терминал във Варна Над един милиард лева инвестиции във Варна.

За това преговаряха председателят на транспортната комисия на Народното събрание Борислав Гуцанов и белгийската компания „Jan De Nul“.

Тя е специализирана в изграждането на пристанищни терминали и изкуствени острови и има оборот от 2.5 милиарда евро.

Целта е изграждането на интермодален терминал във Варна. Проектът вече беше представен и пред една от най-големите китайски компании China Construction Third Engineering.

Идеята за транспортно пристанище на г-н Гуцанов е от 2007-а година и предвижда преместването на товарните дейности от съществуващия порт Варна – изток в центъра на морската столица във Варненското езеро под кв. „Максуда“.

Смятам, че с изграждането на новите пристанищни мощности, Варна ще стане водещо пристанище в транспортния коридор между Далечния изток и Западна Европа, а България – страната,през която ще минават едни от най-големите товарни потоци, обяви председателят на транспортната комисия Гуцанов. При изграждането на подобен проект в Констанца бяха открити 175 000 работни места, допълни той.

Проектът ще допринесе за развитието за двата най-важни бизнеса за Варна – морският и туристическият, обобщи той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!