Божанков: Властта казва, че поема морална отговорност, но само замазва очите на хората

Божанков: Властта казва, че поема морална отговорност, но само замазва очите на хората
„Управляващите говорят, че поемат морална отговорност, но какво реално правят?

Пламен Георгиев излиза в отпуск- колкото да отминат събитията и хората да забравят скандала. Ако се върнем назад, ще видим, че и Делян Добрев подаде оставка, но остана в парламента.“

Това каза пред БНР народният представител от ПГ на „БСП за България“ Явор Божанков. Според него управляващите замазват само очите на хората. „Г-н Цветан Цветанов подаде оставка, но остана зам.-председател на ГЕРБ и лидер на предизборния им щаб. Явно хората от властта запазват своите позиции и всичко това е театър, който се разиграват пред хората. Аз лично не вярвам на това правителство, което е изчерпало своя и професионален, и морален ресурс“, добави Божанков.

Според него, няма как КПКОНПИ да е независима, след като е избрана от управляващото мнозинство. Той добави още, че няма как да се проведе съдебна реформа, след като министър става Данаил Кирилов. „В професионален план той има по-скоро негативна оценка от юридическите среди. Как може той да провежда така необходимата съдебна реформа у нас? От последните събития стана известен като юриста, замесен във всеки един скандал, касаещ правото“, категоричен бе Божанков.

Той добави, че Кирилов бе готов да прегази правилника на Народното събрание и законите в стремежа си да изпълни волята на своите шефове. „Не съм убеден, че като министър, можем да очакваме от него проява на характер, твърдост и воля за някакви реформи, в контекста на събитията в момента“, каза народният представител от левицата.

Божанков добави, че в България има сериозен проблем с разделението на властите. „Очевидно е, че в България борба с корупцията не се води, в момента институциите симулират такава. Президентът инициира изключително важен КСНС по тази тема“, отбеляза той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!