Борислав Гуцанов: 49-то Народно събрание вземаше решения, писани в чужди посолства

Борислав Гуцанов: Прокуратурата във Варна да се заеме с „Градски транспорт”
„Няма друга партия, която да не направи опит да се събере с ГЕРБ, които са еманация на задкулисието в България.“

Това заяви кандидатът за народен представител и водач на листите на „БСП за България“ във Варна и Шумен Борислав Гуцанов в ефира на БНТ.

По неговите думи задкулисието се е видяло ясно в 49-ото Народно събрание, което според него е вземало решения, които не са писани в парламента, а в чужди посолства.

Той даде пример с проекта за ядрена централа в Белене: „Може ли да се вземе решение от управляващото мнозинство да се подари оборудването там, вместо да я построим. И когато България може да завърши този проект за 5 млрд. евро и той да бъде изплатен за 5 години, да започва да се строи 7-и и 8-и блок в Козлодуй за 30 млрд. евро.“

Гуцанов бе категоричен, че в следващия парламент БСП ще направи всичко възможно да да се възроди проекта „Белене“. „И ако се строят 7-и и 8-и блок в Козлодуй, да не са на тези безумни цени. Важно е да имаме евтино и сигурно електричество“, добави кандидатът за народен представител.

Социалистите искат предоговаряне на Зелената сделка, така че да бъдат защитени националните интереси на България и да не се затварят въглищните централи.

„Може ли Германия и Полша да отварят вече консервирани въглищни централи, а в България да затваряме работещи“, попита риторично Борислав Гуцанов.

По думите му за БСП е от ключово важно значение защитата на социалните интереси на българските граждани.

„След Парламентарната асамблея на НАТО, която се проведе в София, изборите на 9 юни са избори между мира и войната. БСП сме на страната на мира и затова поискахме на да има мирни преговори, а не да даваме оръжия. Ако искате да живеем в мир и да имаме достойна България в мирна Европа, номерът е 24 в интегралната бюлетина. БСП неслучайно сме на 130 години“, каза в заключение Гуцанов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!