Facebook

БСП: Борисов да заяви на Ердоган, че изказването му за Кърджали е неприемливо

БСП: Борисов да заяви на Ердоган, че изказването му за Кърджали е неприемливо Социалистите приеха поканата на Тракийското дружество за отбелязване на 26 март

Националният съвет на БСП прие днес декларация за Деня на Тракия – 26 март. С нея социалистите настояват „справедливото искане за обезщетението на тракийските българи да бъде поставено пред турската страна на най-високо ниво“.

В документа се казва още, че ролята на страната ни на посредник между Европа и Турция не бива да е за сметка на българския национален интерес.

„Изказването на турския президент Ердоган за душевните граници до Кърджали е провокация към националния суверенитет и териториалната цялост на България.

То е неприемливо. Премиерът Борисов да заяви тази позиция на срещата на 26 март“, пише още в декларацията.

Членовете на НС на БСП решиха още да приемат поканата на Съюза на Тракийските дружества да се включат в отбелязването на Деня на Тракия.

В декларацията си социалистите призовават още „да бъдем единни и единодушни в националните си приоритети, независимо от политическите си възгледи и пристрастия“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!