БСП внесе искане за създаване на анкетна комисия за НДК

БСП внесе искане за създаване на анкетна комисия за НДК
Антон Кутев: Боршош няма как да докаже сам дали са го притискали. Трябва комисия

„Внесохме 59 подписа за свикване на временна анкетна комисия в Народно събрание за НДК“, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев след внасянето на подписите в деловодството на НС, за което по-рано направи заявка лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Виждаме, че има цяла серия проблеми, че очевидно има забавяне на сроковете. По-важното е, че от една страна стои министърът, който говори за корупция и за това, че в НДК има очевидни проблеми, в резултат на което уволнява ръководството на НДК, а от друга страна стои Боршош, който твърди, че му е оказван натиск и не се спазва закона“, обясни депутатът. Антон Кутев добави, че има съмнения и относно отпуснатите средства.

По думите му става въпрос за два транша – един 17 млн. лв. и един 28 млн. лв., които са предвидени само за председателството.

Той подчерта, че вече, доколкото има информация, ДАНС е влязла в НДК и има твърдения, че тези средства не са изразходвани по предназначение.

„Анкетната комисия трябва да се заеме с това да изясни: спазват ли се сроковете за изпълнение за председателството; има ли нарушение на процедурата за обществени поръчки и дали те са проведени според закона; дали средствата се разходват целево, както са отпуснати.

Относно твърденията на министъра и на шефа на НДК, комисията трябва да докаже имало ли е натиск. Боршош няма как да докаже сам притискали ли са го“, заключи Антон Кутев.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!