Facebook

БСП: ГЕРБ управляват здравната криза както и държавата – хаотично, непоследователно и без грижа за хората

БСП: ГЕРБ управляват здравната криза както и държавата – хаотично, непоследователно и без грижа за хората „Българското правителството дължи отговор на нацията си за това, че с действията си поставя на карта здравето, спокойствието и бъдещето на българските граждани.

Със своите разнопосочни послания срутва доверието на всеки български гражданин в неговия най-голям партньор – държавата.

Във връзка с това – не само БСП, а всички граждани имат правото да получат отговор на въпросите – защо, след като дни наред целият Европейски съюз съвсем открито и добронамерено се занимава със странични реакции на една ваксина, днес по обяд министър-председателят трябваше да разпореди спирането на работа с тази ваксина.

След като сутринта български граждани са били ваксинирани с нея и след като официални представители на Щаба не можеха да дадат смислен отговор – нито за проблемите, които съществуват около нея, нито за дискусиите около нея.

Всичко дойде внезапно в 12 ч.” Това заяви по време на пресконференция в централата на БСП проф. Георги Михайлов, кандидат за народен представител от коалиция „БСП за България”, по повод спирането от страна на управляващите на използването на ваксината „Астра Зенека” до отхвърлянето на всички съмнения за нейната безопасност.

Михайлов попита и защо се случва така, че ваксинационната платформа, въведена в България, изпраща български граждани на несъществуващи ваксинационни пунктове.

Професорът зададе въпрос с уточнението, че количеството на ваксините са поръчани директно от българското правителство – защо има разлика в пъти между едни и други ваксини?

По думите му последното място по брой на ваксиниране на България не се дължи само на липсата на производство на ваксини, но изащото са поръчани ваксини, с които има затруднения.

„Защо при тези обективни трудности пред доставката на ваксини българското правителство отказва да се обърне към други производители на ваксини, за да реши проблемите на своята нация?”, попита още той.

„Българското правителство си играе на руска рулетка със здравето и живота на хората. Кристално ясно е, че както управляват здравната криза, така управляват и държавата – хаотично, непоследователно и без грижа за хората”. Това заключи социалистът и кандидат за народен представител от коалиция „БСП за България” Филип Попов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!