Facebook

БСП да си възстанови идеологията си на столетната си история и социологическата перспектива за развитието на България!

БСП да си възстанови идеологията си на столетната си история и социологическата перспектива за развитието на България! „СОЦИАЛИЗЪМ XXI ВЕК“: ЗА РАДИКАЛНО ОБНОВЛЕНИЕ НА БСП – ИДЕЙНО, ОРГАНИЗАЦИОННО И ПОЛИТИЧЕСКО!

През последните няколко години голяма част от членовете на БСП се оказаха участници в умишлено създадена фалшива партийна и политическа действителност. Те повярваха, че Нинова променя партията, превръщайки я в истински лява и дееспособна политическа организация.

Промяна беше извършена, но тя завърши с три поредни изборни погрома за една година, като последният от изборите на 14-ти ноември закрепи партията на Нинова в парламентарния миманс.

Уж демократичният пряк избор на председател се превърна в път към най-банална узурпация на БСП и пълна ликвидация на демократичната партийна традиция.

Днес, изправени пред въпроса за нашето оцеляване, за оцеляване на левицата в България трябва да кажем силно – погромът организиран от Нинова над БСП не беше случаен акт на политическо невежество подкрепяно от сервилни партийни апаратчици.

Това беше умишлено прокарвана линия за унищожаване най-напред на социалистическия характер на партията, а след това и на самата партия като национален политически субект.

Днес, нашата партия стана жертва на политическите амбиции на едно лице чуждо на социалистическата идея, публично обявяващо се за опозиция на ГЕРБ, а всъщност опонент на президента Радев.

Пагубната политика на Нинова беше подкрепяна от безмълвно и удобно мнозинство в Националния съвет, превърнало се в безкритични консуматори на абсурдни обещания за кариера.

От ръководството на БСП се излъчваше фалш, политическа безпомощност и безнадеждност – видими за гражданите и невидими за изтъняващата група фенове на председателката.

Погромът над БСП не е изненада, а закономерност от липсата на критичен анализ, адекватна политическа платформа, отсъствие от националния политически дебат и неподходящ председател.

Партията на Благоев беше превърната в инструмент за лична политическа кариера.

В жертва на тази амбиция бяха принесени идеологията, столетната история и социалистическата перспектива за развитие на България. След поредния изборен абсурд Нинова първоначално заяви, че не възнамерява да освободи партията от себе си. Под натиск на събитията и вследствие на нарастващия гняв на редовите социалисти Нинова все пак публично обяви, че подава оставка.

Това е поредна маневра, която цели да обърка партията и да продължи фактическото й председателство. Нинова няма морално право да представлява партията, да води преговори и да поставя условия.

Начинът и моментът на подаване на оставка, макар и крайно закъсняла е поредният опит да се осуети мобилизацията за победа на Румен Радев и Илияна Йотова. Сега оставката на Нинова и обкръжението й не са достатъчни, необходими са ни нова Програма, нов Устав, обновена из основи партия.

Ние, социалистите от ИПО „Социализъм XXI век“ се обръщаме към делегатите на 50-ия Конгрес. Да възстановим силата на висшия ни партиен орган, да отстраним тумора, да постигнем обществена реабилитация на социализма като път към по-справедливо и сигурно общество.

Призоваваме за заседание на Kонгреса в срок до един месец с ясната цел – спасяване на БСП, спасяване на социалистическата идея.

Няма друг партиен орган, който легитимно да може да решава наболелите вътрешнопартийни проблеми. Призоваваме за пълна мобилизация за победа на Румен Радев и Илияна Йотова на втория тур на президентските избори!

Албена Шавел, Ана Ананиева, Ана Пиринска, Валери Жаблянов, Велислава Дърева, Георги Божинов, Георги Пирински, Георги Тодоров, Елеонора Ангелова, Емил Бехар, Емил Костадинов, Надежда Мидюрова, Захари Захариев, Иван Ковачев, Цветелина Дочева, Чавдар Георгиев, Юрий Асланов, Явор Куюмджиев

16.11.2021г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!