Facebook

БСП: Партиите на промяната се провалиха да дадат алтернатива на модела на Борисов

Александър Симов за Валери Симеонов: Гаврата с жертвите на нацизма е форма на нацизъм „Случи се това, което се случи и в 45-ото Народно събрание. Ние от БСП бяхме последователни.

Явно партиите, които влязоха на крилете на надеждата за нещо ново, не са имали намерение за такова. Смятам, че новите партии в парламента сериозно се провалиха и силно се надявам това да е оценено от българските граждани.“ Такова мнение изрази зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова по БНТ. По думите й тези партии трябва да коригират поведението си, защото е нужно разумно и стабилно управление.

Тя подчерта, че актуализацията на бюджета е факт и БСП си е изпълнила ролята и задачата в този парламент. „Тук постигнахме съгласие, макар и нелеко, че актуализация е нужна. Крайно необходимо беше, за да се подпомогнат секторите в идващите кризи.“ По думите й и образованието, и бизнесът, и здравеопазването са били подпомогнати през актуализацията на бюджета.

„БСП има 130-годишна история. На „Позитано“ 20 не се притесняваме от появата на нови политически проекти“. Така отговори Анастасова на въпрос за това дали левицата е притеснена от появата на нов политически проект около служебни министри.

„Ние показахме, че сме партията, която търси диалог. Която се опитва да направи така, че всички партии да седнат да говорят за общите теми, по които можем да направим нещо. От другата страна имаше конфронтация. Резултатът е това, което виждаме в парламента и отиването на нови, трети избори. „Партиите на промяната“ се провалиха да дадат алтернатива на модела на Борисов. Занимавамe се само с това кой кого е обидил в парламента“. Това коментира народният представител от парламентарната група на „БСП за България“ Александър Симов в предаването „Денят започва с Георги Любенов“.

„ДБ не са предали нас. Аз нищо не съм очаквал от тях. Многократно сме виждали големи претенции от тях, големи изявления. Искахме до осигурим време на новите партии да направят това, което са заявили – включително съдебна реформа“, каза още Симов.

По думите му партиите все още са в голям дълг към хората, които са протестирали.

„Къде бяха борците в битката с Гешев? Къде са сега? Имаше много големи въпроси по съдебната реформа, които заради липсата на диалог, не можаха да бъдат решени“, смята социалистът.

Александър Симов постави акцента, че именно благодарение на БСП е било обърнато внимание на пенсионерите.

„Ние сме партията на здравия разум. Смятам, че това ще бъде оценено от хората“, заключи той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!