Facebook

БСП пред КНСБ: Хората до 26 години няма да плащат данък върху доходите си

БСП пред КНСБ: Хората до 26 години няма да плащат данък върху доходите си „С КНСБ имаме почти пълно съвпадение относно философията на преразпределение на публичните финанси.

В продължение на тезата, че строго балансираният бюджет не трябва да бъде водеща цел на една икономическа политика бих допълнил, че нисък бюджетен дефицит означава пестене на пари, които трябва да се дадат на хората и на обикновения бизнес. Не е важно колко харчиш, а какъв е резултата.

„ Това заяви водачът на БСП в Пазарджик Пламен Милев на среща с КНСБ.  От страна на левицата участваха още Кристиан Вигенин, Георги Гьоков, Димитър Данчев и Цветелина Пенкова.

Милев обясни, че философията на  финансовата политика на БСП е устойчиво социално-икономическо развитие с грижа за хората: „Хората трябва във всеки един момент да усещат, че имат пълната защита и подкрепа от държавата.Радвам се, че сме на еднакви позиции за премахване на максимално допустимо ниво на разходи по консолидираната фискална програма в размер на 40% от БВП съгласно Закона за публичните финанси.”

Финансовият експерт подчерта, че  трябва да се повиши ефикасността на публичните разходи, като БСП предлага политика в областта на управлението на публичните финанси, чиято цел е превръщане на публичните разходи във важен икономически инструмент  за стабилизация на икономиката – посредством държавни поръчки, инвестиции и гаранции, увеличаване на доходите на населението, а оттук ‒ на жизнения стандарт и благосъстояние.

„Сред основните цели на финансовата политика на БСП са: намаляване на бедността и неравенствата, преодоляване на задълбочаващите се регионални различия, както и продължаване процеса на фискална децентрализация. Ще въведем система на семейно подоходно облагане на доходите на физическите лица с прогресивна скала, като сегашната ставка от 10% се запазва за голяма част от работещите.”, каза Милев.

„В същото време младите хора до 26 годишна възраст няма да плащат данък върху доходите, а част от данъка върху доходите на физическите лица ще остава в полза на общините, където живеят тези, които го внасят. Ще намалим на 9% ДДС на всички храни и лекарства.”, заяви Пламен Милев.

Евродепутатът от БСП Цветелина Пенкова  акцентира върху Европейския социален стълб. Тя подчерта 4-те приоритета: инвестиции в младите хора, борба с неравенствата, детска гаранция и инвестиции в иновациите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!