БСП се пребори НДК да влезе в днешния дневен ред на парламента

БСП се пребори НДК да влезе в днешния дневен ред на парламента
Опитът да се скрият престъпленията в НДК  с парламентарни хватки и нарушаване на правилника, няма да помогне

Въпреки съпротивата на ГЕРБ и след няколко скандални гласувания, Народното събрание прие предложението на БСП в днешния ред на  заседанието да влезе като 3-та точка разглеждането на доклада на комисията за НДК и предложението на левицата за удължаване на срока на действието й.

„Бяхме уверени, че въпросът с НДК ще бъде разгледан тази седмица, преди края на сесията. С допълването на програмата обаче, за това няма да остане време. За това  настояваме да бъде преместена тази точка от дневния ред за днес“, призова зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев.

Той обясни, че има нужда и от удължаване на времето на дейността на комисията, каквото е предложено от БСП. „Срокът на комисията е до 29.07. Ако не бъде разгледано предложението тази седмица, значи прекратяваме дейността й“, обясни той.

„Разбираме стремежа да се замете проблемът и хората  да не забележат това нещо. Опитът да се скрият престъпленията в НДК  с парламентарни хватки и нарушаване на правилника, няма да помогне.

Те ще станат известни на българските граждани“, категоричен бе народният представител от ПГ на левицата Таско Ерменков. / bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!