Facebook

„Взгляд“: Причината за убийството на руския посланик, както и неговата цел, са вече ясни

"Взгляд": Причината за убийството на руския посланик, както и неговата цел, са вече ясни Убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов е извънредно събитие – подобни случаи в историята на руската дипломация се броят на пръстите на едната ръка. Но както причината за убийството, така и неговата цел са вече ясни, предаде Взгляд, цитиран от „Фокус“.

„Извършеното престъпление е провокация, целяща провала на нормализацията на турско-руските отношения и провала на мирния процес в Сирия“, заяви президентът на Русия Владимир Путин по повода. Той добави, че на убийството трябва да се отговори със засилване на борбата с тероризма и обеща, че „бандитите ще почувстват това върху себе си“.

Виновни ли са за това убийство турските власти и президентът Реджеп Тайип Ердоган? Не, Ердоган не е убил посланика. Турция се опитва да намери в последните месеци решение на сирийската криза заедно с Русия, а след Алепо пътят към това стана по-лесен. Карлов бе убит, за да се скарат Русия и Турция, за да се провали разрешаването на конфликта в Сирия. Стреляха по дипломата, за да „убият“ отношенията между Путин и Ердоган.

Но нещата ще продължат по същия курс – към края на сирийската война. Тристранните преговори между Русия, Турция и Иран, в чието навечерие бе убит Карлов, ще станат сериозна крачка към мира в Сирия. Техеран и Москва са съюзници в Сирия. Ако с Турция се постигне взаимноприемлив вариант за решението на проблемите с „Ислямска държава“ и с кюрдите, до примирието ще останат едва няколко месеца.

Убийството на Карлов е подло, провокационно и нагло. Русия не само ще отговори на тези, които са подтикнали убиеца, но и няма да даде на враговете си шанс са провалят курса, който толкова ги вбесява.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!