Facebook

Властта е относителна!

Властта е относителна! Властта е силно влияние, изразено в правото и възможността за разпореждане, контрол и подчиняване на волята.

Източници на властта могат да са: пари, богатство, известност или знание.

За съжаление в България властта е самоцел на богатите, които с пари си купуват известност и популярност, а общественият рейтинг е по-важен от знанието и компетентността на личността.

Моделът  пари – власт – пари работи успешно от векове.

Властта предоставя много възможности за контрол над масите и често те не кореспондират с моралът и хуманността, макар политиците да се опитват да вменяват на обществото че техният морал, възпитание и култура са модел за подражание и високи нива на загриженост и хуманност с грижа за нацията, родината и ближният.

Макар зад фасадата да се прикриват качества по-характерни за бандитите и разбойниците като алчност, лицемерие, подлост и коварство, а лъжата тече във вените им, а страхът от загуба на материалните им блага да бушува в душата им.

На практика страхът е най-силната им мотивация – страхът им, че ще загубят властта и всички привилегии произтичащи от нея.

Властта е мярка за способността на човек да контролира средата около себе си, включително и поведението на другите същества. Терминът власт често е използван като сила, възприемана като законна от социалните структури каквито са политическите партии.

Идеологията, която обединява масите се подменя с битови и комерсиални страсти, и някак си се размива във времето с поколенията така всяка идеология отговаря на потребностите на дадена социална група в определено време и територия.

Светът съществува в динамична среда и се променя според желанията на масите.

Да вземем в предвид БКП, която се трансформира в БСП с ясно изградена идеология насочена към трудовите общества и работническата маса със силно изявено другарство и взаимопомощ на бедните и неоправданите.

Днес не разпознаваме такива хора в БСП, колко са работниците в управлението на БСП на Позитано 20?

И колко са хората с капиталистическо мислене и капитали стоящи зад тях?

В днешно време няма работническа класа в България, което на практика чисто електорално се разминава с идеологията на БСП.

България има нужда от истински социален ляв проект, защото днес може да няма работническа класа, но за сметка на това бедните и неоправданите са над 90% от населяващите тази територия – те не са истински представени.

Но за сметка на това са истински ограбвани от властта.

Властта може да бъде лоша или несправедлива, но упражняването ѝ се приема за вътрешно присъщо на хората, като социални същества. Често изучаването на властта в обществото се приема като политика. Използването на властта няма нужда да включва принуда, макар да съществува репресивен апарат, които да гарантира на властта спокойно съществуване.

Репресивният апарат от времето на комунизма бе наследен и от демократите доразвит и усъвършенстван до степен отговаряща на нуждите породени от новото време.

За съжаление на социумът се използва само и единствено за аранжиране на индулгенциите на хората във властта.

Свидетели сме обаче на търговия с власт с по-големи геополитически сили от световен мащаб.

Често те не кореспондират с желанията на масите и само лидерите на дадени социални групи проумели това успяват да се договорят с тези сили – преди с Русия, а днес с Америка и Европа.

Властта е относителна според  геополитиките  във времето, в което живеем и в които интереси попада нашата територия.

След падането на СИВ Русия губи своето влияние на Балканите и новите господари от САЩ разпределят порциите на властта у нас.

Естествено тези властови позиции имат за цел да гарантират чуждите интереси и Корнелия Нинова знае добре това и с поведението си тя показва желязна воля да реформира БСП и партията да влезе във властта.

Идеологията от времето на Димитър Благоев вече не кореспондира с масите.

Другарството в партията от времето на соца също бе изкоренено и подменено с лицемерие и жажда за властово и кариерно развитие на младите в партията.

Нинова много умело превърна преходът в приход за сметка на бранда БСП, който трайно и устойчиво губи своята популярност сред масите.

Прави впечатление, че тя с желязна ръка отстреля всеки потенциален свой конкурент и така затвърди лидерският си пост.

Макар да е критикувана за това трябва да и се признае, че единствено до сега прояви дисциплина и самодисциплина в това начинание по този начин тя лиши партията от най-опитните и можещите в нея и ги замени с млади неопитни и слаби фигури.

На практика тя от пешка се превърна в царица, но до нея няма днес офицери, топове и коне, които да тичат по шахматната дъска, а само пешки.

Упреквана е за това, но в крайна сметка тя следва Геополитическите влияния в страната ни и въпреки всички сили тя се осмели да се противопостави на джендър идеологията както и за борбата и срещу покачването на цените на енергията и продължава да провежда лява социална политика.

Докато всички предходни нямаха нейната безкомпромисност и позволиха на близките си обкръжения да ги манипулират и на вътрешните кръгове да доминират и вместо да водят класова борба за повишаване на стандарт на електоратът си те водиха вътрешни борби за ВЛАСТ именно заради това те загубиха властта.

Днес България има нужда повече от всякога от силен ляв проект, в който онези офицери, топове и коне на БСП ще участват, но не с другарски подбуди свързани с населението, а с цел реваншизъм и борба за власт, а когато властта е самоцел се превръща в диктатура, но сме свидетели как и поредната диктатура падна, макар да притежаваше всички лостове във властта.

Докато политиците не проумеят:  „че не е нужно да са важни пред хората, а важно да са нужни на хората”. Всеки един социален и ляв проект ще катастрофира, защото хората не вярват на голи обещания на джобът си и ако при ГЕРБ „корупцията била нещо като усещане” то най-силното усещане на хората идва от джобът им.

Властта е относителна и тя не почива на твърда математическа Константа и числата от изборните резултати го доказват.

За падналите, които са били грабещи, насилващи и убиващи … освен да чака да бъде ограбен или убит нищо друго не им остава колкото и злоба да таят в себе си те са нарушили житейският закон не прави това, което не искаш да ти направят.

За съжаление в БСП и начело на държавата няма личности. Георги Димитров е последният лидер на БКП / БСП приет от Народа. След 1953 година с реформата на Хрушчов в СССР нещата в целия Източен блок тръгнаха надолу. Нито Лилов, нито Станишев, нито Първанов, нито Миков дори и Корнелия Нинова не са лидери, а са просто Председатели на Столетницата избрани с уговорки на течения в Партията.

Затова Властта е относителна. Днес я имаш, утре я нямаш. Днешните Ръководители не трябва да се главозамайват от временния си ,,успех“ да са Лидери трябва да бъдат признати и признати от Избирателите. Властта е Временна и Относителна, Дами и Господа.

Важно е обаче с какво ще бъдат запомнени и каква историческа диря ще оставят.Властта е относителна не го забравяйте.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!