Вяра Емилова: БСП е партията, която защитава социалната подкрепа и мира

Вяра Емилова: За да правиш политика, трябва да си близо до хората и да решаваш техните проблеми
„Обнадеждена съм за тези избори, в редиците на БСП има енергия, от срещите ни се вижда, че хората очакват повече социално законодателство и политики.

Ето, защо е важно БСП да получи подкрепа и да има стабилно присъствие, както в българския, така и в европейския парламент. Важно е хората да гласуват и за двата избора, тъй като от европейската политика в голяма степен зависи българската и обратно – каква ще бъде европейската политика, част от това зависи какви български представители ще изпратим ние”.

Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България” в предаването „Делници” на Евроком.

„Хората, които ще отидат в Европейския парламент трябва да отстояват в най-висока степен националния интерес на България. Така, че да не говорим за Европа на две скорости, в която България е все на втората. Българските представители трябва да са теци, които да отстояват принципа България да има отговорности, но и права като държава-член на Европейския съюз”, коментира Вяра Емилова.

„Ще се боря срещу тези предложения, които не са в наш интерес”, отговори на въпроса на водещия кандидатът за евродепутат от „БСП за България” и даде конкретен пример: Натискът за приемането на Истанбулската конвенция у нас. Това е кауза на БСП, моя лична кауза, тъй като аз не искам децата ми да ме наричат родител 1 или родител 2. Прекалено е грозно, не е християнско, не е семейство”, коментира Вяра Емилова, хвърлила изключителна енергия по време на кампанията и подписката срещу влизането на джендър идеологията в българските училища.

В разговора за това младите хора да остават у нас, за подпомагането на младите семейства Вяра Емилова подчерта: „Ние водим кампания сред хората, защото няма от какво да се срамуваме, напротив: Благодарение на БСП детските градини и ясли са безплатни, майчинството за втората година се вдигна, учебниците са безплатни – това е все помощ за семействата”.

За липсата на кадри: „Предложението на БСП е образованието да бъде обвързано с икономическите нужди на страната”, посочи Вяра Емилова.

„Гласувайте! Важно е. Номерът в бюлетината и за Европейски парламент и за Народно събрание е 24. Ние се борим за мир и социална справедливост”, посочи кандидатът за за евродепутат на „БСП за България”.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!