Facebook

Вяра Емилова, БСП: Купуването на гласове става посред бял ден пред очите на хората – това ги обезверява

Вяра Емилова: Кредитът на доверие към Цветанов е напълно изчерпан. Да подаде оставка „Купуването на гласове изкривява до крайност не само резултатите от изборите, но и отношението на българите към този процес.

Когато става посред бял ден пред очите на хората – това наистина ги обезверява и започват да гледат на изборите като на една огромна фалшификация. В резултат на това избирателната активност пада до критични нива и по-голямата част от гражданите остават без политическо представителство“, заяви Вяра Емилова, народен представител на БСП от Ловеч.

Тя се обърна към министър Демерджиев: „Заедно с колегите от парламентарната група от областите Плевен, Монтана, Враца, Видин изпратихме отворено писмо до вас и сигнализирахме областните структури на МВР за сигналите за купуване на гласове, с което призовахме за пореден път всички да си свършат работата, за да бъде това предотвратено“, припомни социалистът.

Емилова изтъкна за проведена от нея среща с Областната дирекция: „Те ме увериха, че знаят за такива проблеми и ще направят всичко възможно, за да предотвратят купуването на гласове. В резултат на това, след подадения по надлежен ред от мен сигнал, получих отговор от районната прокуратура, че поради липса на доказателства няма да бъде образувано и досъдебно производство“, обясни Вяра Емилова и също отправи въпрос към вътрешния министър за оценката му на действията на структурите на МВР в област Ловеч относно противодействаме на закупуването на гласове.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!