Facebook

Георги Гьоков, БСП: България е на последното място в Европейския съюз по подкрепа за пострадалите от ковид кризата, въпреки самохвалството на управляващите

Георги Гьоков, БСП: Българи, бдете! Различавайте истинската грижа за хората от популистките предизборни обещания Преизчисляване на всички пенсии, реална помощ за гражданите и бизнеса и възраждане на индустрията и земеделието – сред основните приоритети на левицата

„Мерките, които ГЕРБ предприемат за справяне с ковид кризата са доказано твърде закъснели. Според изследване на Европейската фондация за условията на живот и на труд, България е на последното място в Европейския съюз по подкрепа за пострадалите бизнеси и техните служители, а сривът в заетостта е сред най-големите“, каза водачът на листата на „БСП за България“ за Старозагорския избирателен район Георги Гьоков в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„Хвалбите на управляващите за милиарди изхарчени в подкрепа на пострадалите не кореспондират с истината. Реалността показва съвсем друго“, констатира той.

По думите на социалиста средствата за справянето с ковид кризата е трябвало да стигат директно при хората, както са предложили от левицата още в началото на епидемията преди година.

„Още повече, че в момента заместването на доходите на пострадалите от кризата в България е едва 60%, докато има страни, в които това достига до 90-100%. Има и друг съществен проблем, който слага петно на усилията на правителството – голяма част от хората, докато чакаха мерките, излизаха в неплатени отпуски и все още не са получили помощи.

И до ден-днешен правителството не се съгласи с нашето предложение – хората в неплатен отпуск да се осигуряват здравно от държавата. Даже им беше препоръчано да заделят от помощите, които получават, за да си плащат осигуровките“, каза още Гьоков.

„Трябва да се преизчислят всички пенсии. Предизборното раздаване на ГЕРБ по 50 лв. „на калпак“ на пенсионерите струва на държавата колкото би струвало едно такова преизчисляване, но с предложението на БСП увеличението на пенсиите ще е трайно, а не до изборите“, очерта ключовото предложение на левицата за възрастните хора Георги Гьоков.

Кандидатът за народен представител от „БСП за България“ посочи и други основни приоритети на левицата като реална помощ за гражданите с приоритет на най-нуждаещите се, защита на малкия и средния бизнес и на родното производство, възраждане на индустрията и земеделието, премахване статута на болниците на търговски дружества, свобода на медиите като гарант за демокрацията в България, трансформация на икономиката, изградена върху два основни стълба – дигитализация и водородна икономика.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!