Facebook

Георги Гьоков, БСП: Българи, бдете! Различавайте истинската грижа за хората от популистките предизборни обещания

Георги Гьоков, БСП: Българи, бдете! Различавайте истинската грижа за хората от популистките предизборни обещания Борисов не иска да се бори с бедността и неравенствата, а иска предизборно спокойствие

„Днес премиерът Борисов отново се опита да купи една от уязвимите групи на най-засегнати от бедността и неравенството в България – пенсионерите. Обявил, че българските пенсионери са били подпомогнати в пандемията с над 1 млрд. лв. и че това ще продължи… до изборите. Дали парите са „над 1 милиард” е спорно, но все пак е добре, че въобще са се сетили за пенсионерите, макар и предизборно. Но това е временна и предизборна мярка“, написа в пост във Фейсбук водачът на листата на „БСП за България“ в Стара Загора Георги Гьоков.

Според кандидата за депутат от левицата за тази, наред с младите хора, най-уязвима група – пенсионерите, трябва възстановяване на справедливостта между поколенията.

„С тези или без тези 50 лева, две трети от пенсионерите продължават да живеят на прага на бедността. Те отдавна чакат преизчисляване на всички пенсии. От 2008 г. насам, когато БСП с голяма решителност направи последното справедливо преизчисляване на всички пенсии, които отбелязаха ръст над 120%, за възрастните хора не е направено нищо стойностно“, подчертава Гьоков.

„За да не бедстват 2,2 млн. пенсионери, в тези тежки месеци им се подхвърлят подаяния от 50 лева на калпак. До изборите! Вместо това можеше да се направи преизчисление на всички пенсии, което да гарантира трайното им повишаване средно с 30%. Със същите пари“, категоричен е той.

„Г-н Борисов, прочетохте ли годишния бюлетин на комисията по стокови борси и тържища, където пише, че през миналата година цената на храните е достигнала рекордно високи стойности за последните 5 години? Очевидно е, че Вие не искате да се борите с бедността и неравенството, които се увеличават, а да си купувате временно и предизборно спокойствие“, обръща се към министър-председателя в своя пост Георги Гьоков.

А гражданите социалистът призовава: „Хора, бдете! Не се поддавайте на манипулациите и на 04.04 накажете популистите!“, перифразирайки известния апел на Юлиус Фучик.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!