Facebook

Георги Гьоков: От 25 декември пенсиите се увеличават, на 1 юли ще има индексиране

Георги Гьоков, БСП: Българи, бдете! Различавайте истинската грижа за хората от популистките предизборни обещания „Пенсиите през следващата година няма да бъдат по-ниски от пенсиите сега. В това могат да бъдат сигурни всички пенсионери.“

Това заяви номинираният за министър на труда и социалната политика Георги Гьоков в предаването „Неделя 150“ по БНР.

„От 25 декември предстои увеличаване на пенсиите чрез преизчисляване, като коефициентът на тежест на една година осигурителен стаж се променя от 1.2 на 1.35.

Това не изключва действащия чл. 100 от Кодекса за социално осигуряване, който предвижда т.нар. швейцарско правило и индексиране от 1 юли на пенсиите“, подчерта той.

„От около 30 години работя в социалната сфера и познавам системата и на социалното подпомагане, и на заетостта. Познавам експертите и няма да ми бъде труден изборът на екип. Не бих се съобразявал в пълна степен само с партийната принадлежност, а с експертизата, която имат хората.

На първа среща с номинираните за министри се разбрахме, че всички назначения ще минават през много сериозни проверки от ДАНС и от НАП. Така че неслучайно мотото на този кабинет е „нулева толерантност към корупцията“. Вярвайте, ще попаднат в екипа ми хора знаещи, можещи и изпълняващи споразумението, отговорни към обществото“, каза още Гьоков.

„Когато има проблеми за решаване една държава, когато има политическа криза, леви и десни формации се коалират, за да изпълнят задачите и да изведат страната от политическа и икономическа криза.

От гледна точка на това и на желанието на българите да има стабилно управление, тази коалиция никак не е необяснима. Всеки направи своите компромиси и със своето его, и със своята политическа неотстъпчивост. Затова смятам, че коалицията е логична“, категоричен бе номинираният за социален министър.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!