Facebook

Георги Свиленски, БСП: Трябва да се поканят всички посланици, включително г-жа Митрофанова

Георги Свиленски: Никога не е рано за предсрочни избори

„Позицията на ПГ на „БСП за България“ е, че трябва да се спазва държавния протокол и всички посланици, включително и г-жа Митрофанова трябва да присъстват.

Това, което чухме горе абсолютно не отговаря на никакви аргументи с това, че не трябва да бъде поканена г-жа Митрофанова.

Включително беше поставена позиция на постоянния секретар на външно министерство – учудващо защо министъра на външните работи не го е подписал, а го е пуснал през постоянния си секретар. Позицията, на която стъпват е на някакви насоки от ЕС – да не се канят посланиците не само на Руската федерация, но и на Беларус.“ Това заяви Георги Свиленски на брифинг след срещата на парламентарните групи, избрани в 48-я парламент.

По думите му това, което днес е решено от мнозинството е да не се поканят посланиците на Русия и Беларус при откриването на новия парламент. „Покани трябва да изпрати администрацията на Народното събрание, така че вероятно няма да бъдат изпратени. Ние все още не сме заклети народни представители и няма как да вземем това решение“, добави социалистът.

„Нашите мотиви са, че когато се канят посланици – се канят всички посланици. Няма аргументи, които чухме и да нареждат в обратна посока.

В момента говорим за денят, в който се открива българското Народно събрание, в който се канят посланиците на всички държави. Има протокол, който казва, че се изпращат покани до всички посланици или не се изпращат. Всяка политическа сила ще си каже позицията. Единствено съм притеснен за г-н Вежди Рашидов като най-възрастен народен представител дали ще дойде да открие НС, ако г-жа Митрофанова не присъства“, каза в заключение Георги Свиленски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!